Gestul controversat care i-a adus suspendare unui fotbalist de la EURO 2024 / Foto - Video în articol

Un fotbalist de la EURO 2024 a primit o suspendare de două meciuri din partea UEFA, într-o anchetă care a fost deschisă pentru un ”potenţial comportament inadecvat”.

Este vorba despre Merih Demiral. Fundașul Turciei a primit o suspendare de două partide din partea UEFA, după ce ar fi avut un ”potenţial comportament inadecvat” în timpul meciului cu Austria (2-1) din optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, în care a înscris ambele goluri selecţionatei ţării sale, transmite cotidianul german Bild.

Ce a postat Merih Demiral

Merih Demiral a postat o fotografie, pe contul său de pe reţeaua X, în care acesta apare ridicând braţele, sărbătorind unul dintre golurile sale. Demiral a făcut cu ambele mâini semnul ”Lupilor gri”, o grupare turcă de extremă dreapta. Imaginea a fost distribuită de mulți internauți pe reţelele sociale.

Foto - Video

Însă gestul său a fost criticat de ministrul german de Interne, Nancy Faeser, care a evidențiat faptul că ”simbolul extremiştilor de dreapta turci nu are loc pe stadioanele noastre”, într-o postare pe aceeaşi reţea socială.

”Folosirea fotbalului european ca platformă pentru rasism este total inacceptabilă. Aşteptăm ca UEFA să investigheze cazul şi să ia în considerare sancţiuni”, a mențjonat Faeser. Informaţia cu privire la suspendarea lui Demiral pentru două partide nu a fost confirmată, pentru moment, oficial de către UEFA şi a fost dezminţită de Federaţia turcă de fotbal, conform Agerpres, care citează agenţia DPA.

Programul sferturilor de finală de la EURO 2024

Turcia va înfrunta Olanda în sferturile de finală ale EURO 2024, pe 6 iulie la Berlin. La partida respectivă şi-a anunţat prezenţa şi preşedintele Turciei Recep Tayip Erdogan.

Vineri, 5 iulie 2024: Spania - Germania, de la ora 19:00, pe MHP Arena din Stuttgart; Portugalia - Franța, de la ora 22:00, pe Volksparkstadion din Hamburg.

Sâmbătă, 6 iulie 2024: Anglia - Elveția, de la ora 19:00, pe Merkur Spiel-Arena, Dusseldorf; Olanda - Turcia, de la ora 22:00, pe Olympiastadion din Berlin.

Vezi și - Imagini și discursuri emoționante la întoarcerea Naționalei României de la EURO 2024 - Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel