Gestul evitat atât de Biden, cât și de Trump, la dezbaterea din SUA. Ce înseamnă, de fapt

foto: Agerpres via Reuters
foto: Agerpres via Reuters

Președintele SUA, Joe Biden, nu a strâns mâna fostului președinte Donald Trump la începutul dezbaterii prezidențiale de joi seară. Refuzul a fost din partea ambelor tabere.

Refuzul președintelui Joe Biden și al fostului președinte Donald Trump de a-și strânge mâinile la începutul dezbaterii de joi a transmis un mesaj alegătorilor - și lumii întregi - despre natura aprinsă și adesea necivilizată a acestei curse prezidențiale. De asemenea, a fost un indiciu despre ceea ce urma să se întâmple în cadrul întâlnirii televizate la nivel național, scrie Forbes.

Un gestic simbolic

"Pot să vă spun cu tărie că o strângere de mână nu este doar potrivită între un fost și un actual președinte, ci este civilizată, simbolică, respectuoasă și va seta tonul pentru întreaga seară.” a spus Lisa Mirza Grotts, fost director de protocol pentru orașul și județul San Francisco, prin e-mail înainte de începerea dezbaterii.

"Noi, poporul, am avut parte de destule situații care ne-au ridicat sprâncenele pentru un secol întreg. Într-un moment în care țara noastră se confruntă cu provocări economice și tulburări sociale, este important să ne amintim de onoare și serviciu, incluziune și apartenență de către liderii noștri. Cu cât oferă mai mult, cu atât vor primi mai mult,” a subliniat ea.

Un semn de respect

Expertul în etichetă Jo Hayes a considerat că Biden și Trump ar fi trebuit să își strângă mâinile.

"Oferirea mâinii în semn de salut, indiferent de situație sau circumstanță, demonstrează respect atât pentru cealaltă persoană, cât și pentru sine. Strângerea de mână este un semn universal acceptat de salut, respect, egalitate și fair-play. Este o chestiune de curtoazie și bune maniere,” a observat ea.

"În climatul social de astăzi, unde există o astfel de diviziune și tensiune accentuată între ideologiile politice, o strângere de mână Trump/Biden ar fi demonstrat ceea ce întreaga umanitate ar trebui să aspire: respect pentru persoana umană - indiferent cine sunt aceștia,” a spus Hayes.

O chestiune de decorum

"Pot exista argumente din partea susținătorilor înfocați sau a celor care îi urăsc pe ambii candidați că strângerea de mână cu celălalt înseamnă respectarea unei persoane pe care partea lor o consideră nedemnă de respect, dar politic, va fi mai rău pentru oricare dintre candidați dacă amândoi refuză să își strângă mâinile sau dacă unul decide să refuze o strângere de mână din partea celuilalt.” a spus Joe Karasin, consultant în relații publice, printr-un e-mail înainte de începerea dezbaterii.

"Politica noastră este la un punct maxim și un anumit simț al decorului ar trebui să rămână în vigoare, indiferent de ceea ce susțin comentatorii și extremiștii de pe ambele părți ale culoarului,” a comentat el.

Un barometru

"În dezbaterea prezidențială de astăzi, strângerea de mână - sau lipsa acesteia - între Biden și Trump este mai mult decât o curtoazie; este un barometru al climatului politic și al raportului personal,” a spus Lakesha Cole, principalul publicist la She PR, prin e-mail.

"O strângere de mână simbolizează deschiderea și respectul reciproc, care sunt deosebit de semnificative într-o atmosferă atât de polarizată. Omisiunea strângerii de mână ar putea simboliza "Nu se poate găsi niciun teren comun aici" subliniind divizarea profundă. Această absență va vorbi de la sine, servind ca o manifestare fizică a zidurilor metaforice care îi despart,” a concluzionat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel