Gesturile pe care le făcea criminalul din Berceni față de Ana, fetița de 12 ani găsită moartă în lada patului. Avertismentul psihologului Radu Leca

FOTO: Freepik @tiko33
FOTO: Freepik @tiko33

Psihologul Radu Leca trage un semnal de alarmă pentru mamele care observă comportamente neadecvate la concubinii lor.

În cazul criminalului din Berceni au apărut noi dezvăluiri șocante. Concret, bărbatul care este acuzat de uciderea fiicei concubinei avea un comportament neadecvat față de copilă, o spăla pe păr sau o săruta pe abdomen, a spus mama fetei, potrivit Realitatea Plus.

De altfel, mama fetei ucise și găsită la două luni de la momentul uciderii, a povestit în fața anchetatorilor că acest comportament nu era unul cuvincios, dar când a semnalat acest lucru a fost considerată nebună.

”Menționez faptul că Marcel se comporta foarte frumos cu Ana. Ana chiar îi cerea uneori lui Marcel să o spele pe cap. Acest lucru s-a întâmplat și acum în ultimele zile cât Ana a fost la noi.

Când o spăla pe cap, Ana rămânea doar în chiloți. De asemenea, Marcel îi făcea masaj pe spate și picioare și uneori o pupa în joacă pe burtă, iar Ana râdea. Marcel îi cumpăra multe lucruri Anei. Eu i-am spus lui Marcel că nu este normal dar acesta mi-a spus că sunt nebună. Ana era o fire care se enerva foarte repede atunci când nu i se făcea pe plac și reacționa atât fizic cât și verbal agresiv. Chiar și cu Marcel a avut mai multe certuri atât personal, dar și pe telefon când eram în străinătate.

Aceasta chiar îl înjura pe Marcel și vorbea foarte urât cu el. Marcel ținea legătura cu Ana când eram plecați chiar și când eu nu eram prezentă”, se arată în mărturia mamei fetei ucise”, transmite Realitatea Plus din dosarul anchetatorilor.

În acest context, psihologul Radu Leca a explicat ce lucruri ar fi trebuit făcute de mama copilei, astfel încât să nu se ajungă la un asemenea deznodământ dramatic.

”Întrebarea nu trebuie să fie pusă la timpul trecut, chiar dacă evenimentul negativ a avut loc. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume și să vorbim despre lucrurile adevărate și să nu ne ascundem după durere.

În secunda unu, când o mamă observă că cel care îi este concubin are acțiuni total deplasate în ceea ce privește integritatea psiho-emoțională și sexuală a copilului ei, orice tip de mamă, zdravănă la minte, ar fi trebuit să anunțe, în secunda doi, autoritățile, respectiv Poliția și DGASPC, instant.

Că au apărut discuții ulterioare între cei doi adulți, este absolut firesc. Acum, la două luni diferență, după ce doamna a fost luată în custodie, au apărut aceste informații, de ce nu au apărut pe loc? Cine a învățat-o pe doamnă să facă aceste afirmații și în ce context?

Vedeți, lucrurile se complică și nu într-o direcție pozitivă”, a declarat psihologul Radu Leca la Realitatea Plus.

Radu Leca: ”O mamă nu poate fi nebună”

Mai mult, femeia a afirmat că a vorbit despre comportamentul neadecvat al concubinului, dar că nu a fost luată în seamă, ba chiar i s-a spus că este nebună.

Întrebat dacă este și o teamă de a vorbi despre astfel de cazuri, psihologul Radu Leca a afirmat că ”Nu. Când vezi că fiul sau fiica ta se află în pericol, vei face tot ceea ce poți ca să îl aperi. O mamă nu poate fi și nu este ca fiind, așa cum s-a exprimat, ca fiind nebună, sub nicio formă, niciodată, de către nimeni, când face astfel de acuzații. Aceste tipuri de acuzații sunt verificate.

Acum, în fața cui a făcut aceste acuzații? Cu siguranță nu s-a dus la Poliție sau la DGASPC, poate a vorbit cu niște prieteni de ai dânsei. Nu aveți de ce să vorbiți, stimate mame ce aveți aceeași tipologie a situației, cu prieteni sau cu familia. Trebuie să vorbiți direct cu Poliția și cu DGASPC”. 

Marcel Șerbuc este acuzat că ar fi ucis-o pe Ana, fata de 12 ani a concubinei sale. Crima ar fi fost comisă chiar în apartamentul pe care acesta îl închiriase într-un bloc din cartierul Berceni.

Bărbatul a băgat trupul micuței într-un sac de plastic și l-a ascuns în lada unei canapele, după care a părăsit țara.  

Reamintim că bărbatul a fost capturat în Olanda și se află în prezent în custodia poliției olandeze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel