GHEAȚĂ pe mașină. Cum o cureți ușor și SIGUR

Câteva sfaturi ca să ai grijă de mașina ta, în condițiile în care este acoperită cu gheață din cauza vremii ploioase și geroase.

Fenomenul 'frozen rain' dă mari bătăi de cap proprietarilor de mașini. Curățarea gheții depuse pe caroserie este o provocare pentru orice șofer. 

Măsuri de prevenire

Poți lua măsuri de prevenire, imediat ce ai parcat mașina și o lași acolo peste noapte. Ștergătoarele ar trebui lăsate ridicate, pentru a nu îngheţa şi a nu se lipi pe parbriz. La rândul său, parbrizul poate fi protejat cu o folie specială. Dacă ai sistem de pornire a motorului prin telecomandă poţi începe dezgheţarea maşinii încă din timp ce tu eşti încă în casă.

Prima problemă o reprezintă deschiderea portierei, care este aproape întotdeauna lipită de gheaţă. Este indicat să nu forţaţi, deoarece s-ar putea să rupeți chederele. 

Dezghețare rapidă: Apă fierbinte sau soluții speciale?

Recomandarea specialiștilor este clară: NU folosiţi apă fierbinte pentru a dezgheţa geamurile sau parbrizul. Cel mai sigur acestea vor crăpa, din cauza şocului termic.

Cea mai utilizată soluţie o reprezintă un spray special pentru dezgheţarea parbrizului (de-icer), degivrant, şi a unuia pentru încuietorile maşinii. Poate fi folosit alcoolul, spirtul, o soluţie de apă cu oţet sau lichid de parbriz special pentru vreme rece, care pot topi gheaţa de pe încuietori.

Atenție după ce intraţi în maşină: înainte de a porni motorul asigurați-vă că ştergătoarele nu-s pornite, pentru că vor fi forţate să se desprindă de parpriz, în cazul în care sunt înghețate, şi s-ar putea defecta. Totodată, nu încercaţi să deschideţi geamurile electrice îngheţate, deoarece s-ar putea defecta mecanismul.

Citește și: ALERTĂ NINSORI - POLEI. Titi Aur, ce să faci înainte să pleci cu mașina la drum

Curață toată mașina

Primul gest după pornirea motorului trebuie să fie acţionarea butoanelor de încălzire a lunetei şi a oglinzilor retrovizoare (după caz), precum şi comutarea sistemului de ventilaţie pe dezaburire. Ai răbdare ca geamurile să fie dezaburite complet înainte de a porni la drum.

Mulţi șoferi curăţă zăpada doar de pe geamuri, nu şi de pe plafonul mașinii. Din acest motiv, apa rece care începe să curgă, din cauza că se încălzește mașina pe interior, pe geamuri, iar bucăţile de zăpadă pot să cadă când te aştepţi mai puţin. În plus, pot fi luate de vânt și să izbească mașina care ste în spatele tău.

Citește și: Mașină îngropată într-un munte de zăpadă. Gest șofer, senzație pe internet

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel