Gheboşaţi, cu burtă şi cu degetele încovoiate. Aşa vor arăta, în viitor, oamenii care lucrează de acasă (foto)

Viitorul celor care muncesc de acasă nu arată deloc bine. Un model 3D care simulează, în timp, transformările la nivel fizic ale celor care au biroul la domiciliu, a stârnit un val de reacţii în online şi nu numai.

Munca "remote" a luat amploare odată cu pandemia de Covid-19, când biroul "cu perna în spate" s-a normalizat pentru milioane de oameni din întreaga lume. Însă o progresie simulată în timp, mai precis în anul 2100, pare de-a dreptul înfricoşătoare.

Furniture At Work a făcut publice imagini care înfăţişează omul cu muncă la domiciliu, în anul 2100. Şi nu arată deloc bine! Varice, ochi umflaţi, cocoașă, degete strâmbe şi burtă, conform Daily Mail.

Modelul virtual, numit Anna, arată cum nu se poate mai rău. „Anna prezintă multe efecte fizice, din cauza utilizării consecvente a tehnologiei, a expunerii la ecran și a posturii proaste, evidențiind și potențiale probleme de sănătate mintală”, a transmis sursa citată.

Anna "s-a născut" în urma cercetărilor de la Universitatea din Leeds. Cercetătorii de aici au descoperit că o treime dintre britanicii care muncesc la domiciliu nu dispun de cele mai bune condiţii pentru lucrul de acasă.

„Pentru a vizualiza efectele de a nu avea un loc adecvat pentru a lucra acasă, Furniture At Work a folosit cercetări științifice și a lucrat cu experți în domeniul sănătății pentru a dezvălui cum ar putea arăta viitorul unui lucrător de la distanță”, au spus reprezentanții companiei.

Lucrul din pat a făcut-o pe Ana să aibă spatele gheboşat, cu umerii lăsați, iar din cauza timpului prelungit petrecut în fața ecranului, aceasta are şi ochii umflați, cearcăne, obrajii căzuţi şi paloare a feţei. De asemenea, palma care mai tot timpul a stat în jurul mouse-ului s-a transformat, peste ani, în ceva ce seamănă cu o gheară de animal sălbatic. Degetele i s-au încovoiat iar încheieturile au căpătat aspect ciudat şi nenatural. Mai mult, prototipul grafic Anna "a luat şi în greutate". Imaginile ne-o prezintă cu burtă şi bazin generos.

Sarah Gibson, directorul Proactive Healthcare, recomandă regula „20-20-20” ca metodă de atenuare a efectelor .După fiecare 20 de minute de privit în ecran, e indicat să ne mutăm privirea timp de 20 de secunde, timp în care să ne concentrăm asupra unui obiect aflat la 20 de metri distanță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel