Gheorghe Nichita, fostul primar al Iașului, eliberare condiționată decisă de Judecătoria Vaslui

FOTO Arhiva
FOTO Arhiva

Gheorghe Nichita, fostul edil al Iașului, ar putea să fie eliberat condiționat. Pentru acesta ar fi a doua eliberare condiționată în numai câțiva ani.

Gheorghe Nichita, fostul primar al municipiului Iași, care ispășește o pedeapsă privativă de libertate în Penitenciarul Vaslui într-un dosar de instigare la abuz în serviciu, ar putea fi eliberat condiționat, potrivit unei decizii luate, marți, de Judecătoria Vaslui. 

”Admite cererea de liberare condiţionată formulată de către petentul condamnat Nichita Gheorghe şi propunerea Comisiei pentru liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Vaslui, ca fiind întemeiate.

Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Nichita Gheorghe - deţinut în Penitenciarul Vaslui, din executarea pedepsei de 6 ani şi 8 luni închisoare ani dispusă prin sentinţa penală nr. 82/2023 a Tribunalului Vaslui, în baza căreia a fost emis mandatul de executare al pedepsei închisorii nr. 129/2023.

În baza art. 100 alin. 6 Cod penal, intervalul cuprins între data liberării condiţionate şi data împlinirii duratei pedepsei, respectiv 24.05.2027, constituie termen de supraveghere pentru condamnat", se arată în decizia instanţei, scrie Agerpres.

Amintim că fostul edil a fost condamnat definitiv, în august 2022, de Curtea de Apel Iași la 5 ani de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, într-un dosar în acre era acuzat de folosirea resurselor și angajaților Poliției ocale pentru a-și spiona amanta.

Pentru Gheorghe Nichita aceasta ar fi a doua eliberare condiționată, după cea din octombrie 2021, când executa la Penitenciarul Botoșani o parte din pedeapsa primită într-un dosar de corupție, în care a fost acuzat că a primit mită de 10% din valoarea unui proiect european.

Citește și: Mihai Chirica, ieșire nervoasă pe un grup de WhatsApp al PNL: Dau cu voi de pământ de nu vă vedeți

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel