Ghid de economisire a electricității, pentru facturi mai mici. Greșeala pe care o fac toți românii și le aduce până la 70% consum în plus

Ghid de economisire a electricității, pentru facturi mai mici. Greșeala pe care o fac toți românii și le aduce până la 70% consum în plus / Foto: Pixabay, de ColiN00B
Ghid de economisire a electricității, pentru facturi mai mici. Greșeala pe care o fac toți românii și le aduce până la 70% consum în plus / Foto: Pixabay, de ColiN00B

În articol găsești un ghid de economisire a electricității.

Avertismentele specialiștilor pentru iarna ce urmează îi înspăimântă pe români. Cu toții ne spun că vom avea facturi mari la gaze și la electricitate, așa că, inevitabil, vom fi nevoiți să facem economie. Din fericire există câteva metode care ne pot ajuta să mai reducem din consum și să ne asigurăm astfel că la sfârșitul lunii avem facturi mai mici, pe care le putem plăti. Energia electrică s-a scumpit cu peste 16% în ultimul an, iar unii români s-au confruntat deja cu incapacitatea de a-și achita facturile astronomice. 

Totuși, nu este necesar să stingem de tot lumina la iarnă de teama facturilor uriașe. Puteți aplica următorul ghid de economisire a energie electrică, realizat de jurnaliștii Realitatea Plus.

VEZI ȘI: Ghid pentru economisirea apei. Ce faci să ai facturi mai mici. "Vecinii mei fac 10 minute duș, i-am cronometrat. Eu nu stau mai mult de 2 minute"

Ghid de economisire a electricității

Specialiștii spun că pentru reducerea facturilor este suficient să folosim electrocasnice cu consum reduc și să nu facem risipă. Chiar dacă o cameră este ocupată, nu țineți luminile aprinse dacă nu este necesar. Atâta timp cât ferestrele sunt suficiente pentru a lumina camera, stingeți becul. Înlocuiți becurile care consumă mult cu cele economice. Spre exemplu, ledurile pot dura până la 20 de ani, timp în care vă ajută să economisiți peste 100 de euro, mai mult și mai sigure pentru sănătate spre deosebire de neoane, spre exemplu.

Și prizele inteligente sunt o modalitate de a economisire a energiei. Dintr-un buton puteți programa intervalul orar între care să fie alimentate de energie electrică, în funcție de nevoile dumneavoastră. Fiți atenți, de multe ori risipiți din comoditate. Este mai ușor să lăsăm lumina aprinsă decât să apăsăm pe întrerupător și să nu scoatem laptopurile, încărcătoarele sau aparatele cu microunde din priză după ce le folosim.

Puteți economisi chiar și 180 de lei pe an la factură dacă nu lăsați în priză electrocasnicele atunci când nu le folosiți. Un aparat în stand-by poate consuma între 40 și 70% din cât ar consuma în timpul funcționării. Pentru a reduce consumul de energie electrică cumpărați-vă electrocasnice din clasa energetică A și nu le lăsați în priză atunci când nu le folosiți.

Vara, în perioada cu temperaturi extrem de ridicate, consumul explodează din cauza aparatelor de aer condiționat. Experții vin însă cu o soluție foarte simplă. În timpul verii nu setați aparatul de aer condiționat pe temperatura minimă pentru că automat și consumul va fi mult mai mare. Specialiștii recomandă o temperatură între 22 și 24 de grade. În plus, nu lăsați aparatul să meargă toată ziua. Fiecare Kilowatt-oră economisit e 1 kg de dioxid de carbon mai puțin produs de centralele electrice, dar și 80 de bani care vă rămân în portofel.

Iarna evitați folosirea caloriferelor electrice deoarece acestea consumă foarte mult. Dacă aveți o centrala termică, cumpărați-vă și un termostat. Acesta vă va ajuta ca centrala să se pornească doar atunci când este necesar, în funcție de temperatura dorită, setată de dumneavoastră în prealabil. Nu setați o temperatură prea ridicată pentru că veți avea tendința să deschideți după geamul pentru a vă răcori, iar acest lucru înseamnă risipă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel