Află în articol cum să îți alegi pantofii potriviți.
Cine nu și-a cumpărat pantofi pe care i-ați probat în magazin, vi s-au părut comozi, dar v-au provocat dureri la utilizare? Problema este lipsa de experiență! Iată un ghid practic pentru a alege cei mai buni pantofi pentru tine. Nu uita de aceste sfaturi data viitoare când mergi la cumpărături!
Când aveți nevoie să cumpărați o pereche de pantofi, nu uitați să purtați sau să aduceți cu dvs. exact tipul de șosete pe care îl veți folosi cu acel tip de pantof, conform in trend.
Pantoful trebuie să fie cu aproximativ 1 cm mai lung decât piciorul, pentru a asigura mișcarea degetelor de la picioare și pentru a evita frecarea cu interiorul degetului. Luați în considerare lungimea piciorului în raport cu cel mai lung deget de la picior: atenție, pentru mulți oameni nu este degetul mare!
Pantoful trebuie să se potrivească perfect în jurul piciorului în punctul său cel mai lat: pentru a preveni frecarea cauzată de alunecarea piciorului în pantof, verificați să nu existe puncte de presiune. Dacă nu vă puteți mișca degetele de la picioare, pantofii sunt prea strânși.
Adâncimea pantofului trebuie să permită să flexați piciorul
Partea superioară a pantofului nu trebuie să împingă în jos pe partea superioară a piciorului, în special la vârf. Acest tip de presiune poate provoca iritații ale pielii, probleme cu unghiile și crampe ale degetelor. Adâncimea pantofului este potrivită dacă poți să flexezi piciorul.
Pantoful trebuie să țină piciorul strâns în jurul călcâiului, în special la pantofii de tip sport. Un călcâi instabil face ca piciorul să alunece și să dezechilibreze mersul, ceea ce duce la dureri de arc și iritații ale pielii.
Căptușeala interioară este cea mai bună dacă este netedă sau fără cusături
Trebuie să fie netedă și fără riduri sau cusături în relief: pe lângă deteriorarea pielii, pot apărea crampe în mușchi din cauza efortului pe care îl face piciorul pentru a evita zona care provoacă disconfort. Este suficient să introduceți o mână în interiorul pantofului pentru a evalua acest aspect.
FAŢĂ: Indiferent de materialul din care este făcută partea superioară, important este că oferă flexibilitate şi nu inhibă mişcarea piciorului. Dar este important să luați în considerare și aspectul respirabilității pentru a nu supraîncălzi piciorul și a ajuta la prevenirea mirosurilor neplăcute.
Material: ușor și anti alunecare
Materialul tălpii trebuie să fie ușor, durabil și nealunecos. De asemenea, trebuie să ofere o protecție adecvată împotriva pietrelor sau a altor obiecte de pe sol care ar putea cauza deteriorarea piciorului.
Ori de câte ori este posibil, alege pantofi cu șireturi, velcro, cleme sau catarame, deoarece vă permit să ajustați potrivirea în funcție de nevoile piciorului.
Picioarele noastre sunt complet formate la 18 ani, dar asta nu înseamnă că dimensiunea și forma lor nu se vor schimba niciodată: pot apărea modificări semnificative odată cu vârsta sau sarcina, așa că se poate întâmpla să cumpărați o pereche de dimensiuni diferite decât de obicei. Forma pantofului și potrivirea fac de asemenea diferența. În general, este de preferat să alegeți o potrivire confortabilă pentru a se potrivi mai bine piciorului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News