Ghimbir confiat: Cea mai bună rețetă anti-viroze

Fotografie de la FinedinigLOVERS: Pexels
Fotografie de la FinedinigLOVERS: Pexels

Ghimbirul are efecte benefice asupra imunității și consumul lui te poate proteja într-o oarecare măsură de viroze.

Antioxidant, antibiotic și digestiv: proprietățile ghimbirului sunt practic infinite și am face bine să-l considerăm un ingredient de păstrat mereu în cămară. Origini foarte străvechi, aromă înțepătoare și aromă intensă: asta este tot ce trebuie să știi despre această rădăcină noduloasă.

- A fost folosit întotdeauna ca antibiotic natural: excelent pentru gripă, tuse și răceală dacă este folosit pentru ceai și ceaiuri din plante;
- Este un antiinflamator si antioxidant natural: a fi considerat un adevărat "remediu al bunicii";
- Facilitează și stimulează funcțiile digestive.
- Ghimbirul poate avea efect anti-greață: recomandat celor care suferă de rău de mașină,  femeilor însărcinate și, în unele cazuri, și celor care suferă de vertij;

Ghimbirul confiat

Ghimbirul confiat este o gustare energizantă, cu o aromă intensă și înțepătoare, ideală pentru a fi savurată ca spărgător de foame în orice moment al zilei, sau adusă la masă ca desert după o masă fără prea multe sentimente de vinovăție, potrivit unei rețete propuse de Cookist.

De obicei vândut în magazine bio sau în magazine de plante medicinale, datorită proprietăților sale digestive și benefice, poate fi preparat acasă în câteva ore și fără niciun efort, cu doar 2 ingrediente.

Ingrediente:

500 g ghimbir proaspăt și decojit
500 g zahăr din trestie sau granulat
1,5 l apă

Preparare:

Pentru a-l face, trebuie doar să tai ghimbirul decojit cubulețe obișnuite care, mai apoi, se pun într-o cratiță cu fund gros și se acoperă cu apă rece. Lăsăm la fiert pentru aproximativ 30 de minute, după care se scurge ghimbirul de apa în care a fiert. După ce a fost scurs de apă se pune înapoi în cratiță împreună  cu zahărul și 2 pahare de apă  și se mai fierbe pentru încă 30 de minute la foc ușor.

Odată gata, scurgeți cu grijă ghimbirul din siropul de gătit și lăsați-l să se usuce pe o farfurie tapetată cu hârtie de copt pentru minim 2 ore: dacă la final este tot umed, mai lăsați câteva ore să se odihnească.

După ce s-a uscat bine, presărați deasupra cubulețelor de ghimbir zahăr și amestecați bine cu o lingură astfel încât cubulețele să fie acoperite în întregime cu zahăr.

Rezultatul vor fi mici pepite dulci, asemănătoare cu bomboanele gelèe, dar cu un post-gust ușor picant, care se stropesc cu zahăr granulat și se ciugulesc la momentul gustării cu un ceai fierbinte sau se păstrează în cămară și se folosesc după cum este necesar pentru a orna prăjiturile și deserturile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel