Ghimbir murat. Cum se prepară

foto: Freepik
foto: Freepik

Iată cât de simplu este să pui ghimbir la murat!

Iată o rețetă simplă pentru ghimbir murat:

Ingrediente:

200-300 de grame de ghimbir proaspăt, curățat și tăiat în felii subțiri

1/2 ceașcă de oțet de orez

1/4 ceașcă de zahăr

1 linguriță de sare

1/2 ceașcă de apă

Instrucțiuni:

Spală și curăță ghimbirul. Poți să-l cureți folosind o lingură sau cu ajutorul unui cuțit.

Taie ghimbirul în felii subțiri. 

Într-un vas, amestecă oțetul de orez, zahărul, sarea și apa până când zahărul și sarea se dizolvă complet.

Pune feliile de ghimbir într-un borcan de sticlă curat.

Toarnă soluția de murare peste ghimbir, asigurându-te că toate feliile sunt acoperite.

Închide ermetic borcanul și lasă-l la frigider timp de cel puțin 24 de ore înainte de a-l consuma.

Ghimbirul murat poate fi păstrat în frigider timp de câteva săptămâni.

Poți savura ghimbirul murat ca garnitură la diverse preparate sau îl poți adăuga în salate, sushi sau alte mâncăruri în funcție de preferințele tale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel