Ghinea, bun de plată, după show-ul de la DNA privind achiziția BMW pentru Poliția Română: Acum trebuie să plătească despăgubiri

În urmă cu două săptămâni, Cristian Ghinea, fostul ministru USR al Fondurilor Europene, a făcut un adevărat show în fața DNA, când a depus o plângere împotriva rezoluției de clasare a dosarului achiziției de autoturisme BMW pentru Poliția Română. 

DNA a respins acum însă plângerea, prin urmare dosarul rămâne clasat. Așa cum arată DNA în ordonanța de respingere a plângerii lui Ghinea: din urmărirea penală efectuată nu au rezultat indicii temeinice care să confirme săvârşirea vreunei fapte de natură penală în legătură cu procedura de achiziţie publică cercetată și desfăşurarea acesteia a fost realizată cu respectarea cerinţelor impuse de legislaţie.

În același document, DNA menționează că plângerea formulată de Ghinea este, înainte de toate, în afara termenului legal, respectiv plângerea se putea face în maximum 20 zile de la comunicarea soluției. În plus, persoana care o depune nu este parte vătămată direct în dosar, se mai menționează în motivare.

Drept urmare, DNA a dispus pentru Cristian Ghinea plata de cheltuieli judiciare în valoare de 500 de lei și a considerat inadmisibilă plângerea formulată de fostul ministru cu surle și trâmbițe exact în momentul în care atenția publică era concentrată pe audierea ex-miniștrilor USR în dosarul vaccinurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel