Fiindcă încă suntem în Postul Paștelui 2021, pilotul Cezar Osiceanu vă invită la ghiveci cu legume.
1 ardei gras roșu și bucălat
1 ardei gras verde de gelozie pe vărul lui roșu
200-300 gr de mazăre proaspătă
300 gr de ciuperci cu pălăria cât mai mare
1 morcov serios tăiat fâșii lunguiețe
1/2 de țelina tăiată în felii subțiri și grațioase
1 ceapă roșie și 1 albă tăiată rondele potrivite
1 ardei iute și nu prea tăiat rondele subțiri
1 legătura de ceapă verde și 1 de usturoi verde tocate
Piper negru, cimbru, boia dulce, un pic de curry, mărar și pătrunjel proaspăt și un pic de mentă verde
Un pahar de vin alb demisec și ușor parfumat
Călim întâi morcovii și îi punem în cratiță. Apoi ardeiul gras călit se așează peste morcovi în aceeași cratiță. Călim separat - ceapa roșie cu cea albă - ceapa și usturoiul verde, pălăriile ciupercilor tăiate în patru, grațioasele feliuțe de țelină. După care le punem pe toate în cratița în care un pahar de vin și un pic de apa vor asigura locul pentru introducerea boabelor de mazăre. După circa 10 minute de fierbere la foc mediu timp în care amestecăm ușor pentru ca să nu se lipească vreun ingredient de fundul cratiței venim cu mirodeniile plus menta verde. Când o servim caldă sau rece, verdeața proaspăta va face și gustul, și imaginea mai plăcută tuturor Gata că vi s-a făcut deja foame și până la Paști mai e un pic!”, a spus Cezar Osiceanu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News