Iată cum poți pregăti un delicios meniu care să îi mulțumească pe gurmanzi, după rețeta personalizată a lui Cezar Osiceanu, pe fundal de toamnă.
”Lasă-mi toamna pomii verzi” era un șlagăr compus și cântat de Margareta Pâslaru și inspirat de poezia Anei Blandiana pe care superba mea soție mi l-a pus deunăzi să îl ascult în timp ce ne plimbam în incredibilul decor al pădurii de la Singureni înconjurați de cerbi, căprioare și mufloni.
În urma discuțiilor cu noua mare doamnă a diabetului din România, dr. Andra Balcangiu-Sorescu, am încercat să fac ceva care să mulțumească pe cat mai mulți gurmanzi mari și mici deopotrivă ținând cont de situația generală și individuală a românilor noștri angajați în lupta pentru sănătate cu sistemul ucigaș de fast food, asociat cu criminalele E-uri și asezonat din plin cu mincinoasele reclame
Afară Toamna lungă și frumoasă a creat un pastel incredibil de culori și asta m-a inspirat să vă ofer un meniu de toamnă cu parfum, culoare și savoare așa ca hai la treabă.
Avem nevoie de:
- două-trei caserole cu limbă de vacă, de preferat, sau de porc
- 3-4 căpățâni de usturoi
- 5-6 roșii tăiate cuburi mai mari
- 2-3 fire de praz zdravene tăiate rondele
- 3-4 cepe roșii tăiate rondele
- 2-3 morcovi serioși tăiați fâșii
- 5-6 legături de mărar și pătrunjel proaspete și tocate
- 300-400 gr de măsline
- 2 lămâi tăiate felii
- 3 grepfruturi roșii curățate de coajă și pielițe
- 100-200 gr de afine de pădure
- niscaiva capere
- mirodenii (curry, busuioc, piper negru măcinat, boia iute,
- 5-6 ciuperci
- 200-300 gr de fasole galbenă
- 2 ardei grași verzi și unul kapia tăiați fâșii
- 3-4 pahare de vin alb parfumat.
Și acum să începem cu un ghiveci de legume a la Cezar
Punem la călit morcovii, punem ceapa și usturoi peste.
Punem peste ciupercile și amestecăm ușor pentru a evita să se lipească.
Punem 2 pahare de vin peste și adăugăm fasolea galbenă și lăsăm la foc mediu să fiarbă.
Acum să trecem la mâncarea de praz cu măsline a la Cezar!
Începem cu călirea morcovilor după care punem peste usturoiul și prazul tăiat rondele amestecând ușor evitând lipirea.
Turnăm peste 2 pahare de vin și lăsăm să fiarbă la foc mediu.
Punem măsline și felii de lămâie plus mirodeniile după gust și lăsăm la foc mediu încă 5-6 minute, adăugăm verdeața și este gata.
Și din nou din oala direct în farfurie!
Iar la final Limba cu măsline a la Cezar
Fierbem separat limba și când este gata o curățăm și o tăiem felii.
Punem carnea cu ceapa și usturoiul să se călească ușor, turnăm peste roșiile și un pahar de vin lăsând să fiarbă la foc mediu 9-10 minute.
Punem măslinele, feliuțele de grepfrut curățate și mirodeniile iar după 3 minute afinele de pădure.
După 5 minute la foc mediu este gata și vom punem verdeața proaspătă.
Și din oală țuști în farfurie.
Mirosul este fabulos, carnea se colorează superb în mod natural iar sosul este demn de o masă a zeilor!
Deci POFTĂĂĂĂ MAREEEE!
Și nu uitați să ascultați ”Lasă-mi toamna pomii verzi”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu