Giganții mondiali, care controlează o industrie de sute de miliarde, pun o miză uriașă în România

Fotografie de la Lukasz Radziejewski: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/bani-numerar-bani-ghea-a-moneda-1842373/
Fotografie de la Lukasz Radziejewski: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/bani-numerar-bani-ghea-a-moneda-1842373/

Potrivit presei britanice, gigantul mondial de anvelope Michelin va muta 22 de funcții din cadrul departamentului de servicii pentru întreprinderi din Marea Britanie la un sediu din România până la sfârșitul anului viitor. 

Michelin și-a anunțat angajații din orașul britanic Stoke-on-Trent, situat între Manchester și Birmingham, că mută mai multe posturi din departamentul de relații cu clienții în străinătate. BBC menționează că 22 dintre acestea, a căror activitate vizează companiile, urmează să fie relocate în România. 

„În conformitate cu valoarea de bază a Michelin de respect pentru oameni, bunăstarea angajaților săi va fi o parte fundamentală a procesului. Michelin se va asigura că angajații afectați sunt primii care vor fi informați cu privire la încheierea acestor discuții”, precizează informarea transmisă de companie către angajați.

Decizia managementului companiei franceze vine la numai câteva luni după ce Michelin a anunțat că va reloca în țara noastră producția de anvelope pentru camioane de la Olsztyn, Polonia. La acel moment, Cezary Bachański, Director al Forumului Micro și Mici Afaceri al ZPP (Uniunea Antreprenorilor și Lucrătorilor), afirma că decisivă în mutarea strategică a grupului francez a fost ascensiunea din țării noastre pe plan regional ca urmare a modelului economic bazat pe investiții al Premierului Marcel Ciolacu. 

”România a efectuat cu meticulozitate o mulțime de reforme, de reglementare sau favorabile afacerilor...Lucrurile se schimbă rapid în ultimele luni. Sute de kilometri de autostrăzi sunt în construcție, ceea ce va îmbunătăți foarte mult comunicarea cu restul Europei. Se extinde și portul Constanța de la Marea Neagră, ceea ce va facilita transportul mărfurilor”, menționa Bachański.

Michelin își consolidează poziția în țara noastră

În România, Michelin și-a început activitatea în august 2001 și are în prezent aproximativ 5.000 de angajați. Compania deține în țara noastră trei uzine – două la Zalău și una la Florești – și o rețea comercială.

Michelin România a rămas și în 2023 cel mai important jucător din sectorul producției de anvelope, cu afaceri de 5,365 miliarde de lei, arată datele Ministerului Finanțelor și clasamentului realizat de platforma Termene.ro. Afacerile companiei au fost în creștere ușoară, cu 3%, față de anul precedent.

România își întărește poziția pe piața mondială a anvelopelor

Tot mai multe grupuri mondiale de prestigiu au ales țara noastră pentru a deschide noi afaceri sau să le dezvolte pe cele existente.

Dacă ne rezumăm la segmentul anvelopelor, cel mai recent exemplu este cel al companiei Nokian, care, în contextul conflictului din Ucraina, a decis să relocheze în România, în Oradea, afacerile sale din Rusia. Investiția de 650 de milioane de euro, din care 100 de milioane au reprezentat ajutorul de stat inclus în planul de reindustrializare al țării implementat de Executivul condus de Marcel Ciolacu, s-a concretizat în prima fabrică de anvelope cu zero emisii de carbon din lume.

”Este impresionant ce am văzut la fabrica Nokian din Oradea, la o zi după inaugurarea oficială a investiției de 650 de milioane de euro, la care Guvernul a contribuit cu un ajutor de stat de 100 de milioane de euro! Este o unitate la cel mai înalt standard, unde - până la sfârșitul acestui an - vor lucra 500 de angajați, plătiți la nivelul salariilor occidentale”, a transmis premierul Marcel Ciolacu după vizita efectuată la finele săptămânii trecute la Oradea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel