Gimnasta Ana Bărbosu, ”Ambasadorul municipiului Focșani”. Distincție specială pentru medaliata olimpică de la Paris 2024

FOTO: Facebook @ Cristi Misaila
FOTO: Facebook @ Cristi Misaila

Ana Bărbosu a fost răsplătită cu titlul de Ambasador al municipiului Focșani, iar vineri își va primi medalia olimpică, redobândită la TAS.

Gimnasta Ana Maria Bărbosu, medaliata olimpică la Paris 2024, a primit titlul de Ambasador al Municipiului Focșani, în fața a mii de focșăneni, care au participat la evenimentul ce i-a fost dedicat sportivei.

"Am inițiat anul acesta o distincție aparte din partea Consiliului Local și al primăriei Focșani, titlul de Ambasador al municipiului Focșani. și astăzi, dați-mi voie să ofer acest titlu gimnastei noastre, Ana Maria Bărbosu. Așadar, Se acordă titlul de Ambasador al municipiului Focșani campioanei olimpice Ana Maria Bărbosu, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice e la Paris 2024, a spus primarul Cristi Valentin Misăilă, citat de Agerpres.

Pe lângă titlul de Ambasador, tânăra gimnastă a primit și un album foto, cu instantanee din activitatea sa, împreună cu mesajul pe care i l-au transmis focșănenii: ”Suntem mândri de tine, Ana Maria!”.

"Vă mulțumesc că ați venit în număr atât de mare. Le mulțumesc părinților, antrenorilor, colegelor, prietenilor și nu în ultimul rând primăriei pentru această primire călduroasă, doamnei inspector (Vica Mincă, inspector de sport - n.r.) pentru că susține performanța sportivă și școlară și că ne sunt recunoscute meritele. (...)

Consider că orice ai încerca să faci în viață la un nivel înalt la un moment dat devine greu, însă rezultatele vor veni dacă ești perseverent și te dedici scopului pentru care muncești. Cred că bucuria și mândria pe care o simți în momentul în care reușești te fac să uiți de toate momentele grele și îți dau putere să mergi în mai departe", a transmis publicului Ana Maria Bărbosu.

Pompilia Bărbosu: Plaiurile vrâncene sunt mioritice, nu fataliste

La eveniment au participat profesorii-antrenori de la Clubul Sportiv Școlar de Gimnastică din Focșani, Daniela Trandafir și Cezar Stoica, mulți prieteni, elevele școlii de gimnastică din Focșani, dar și părinții.

De altfel, mama gimnastei a avut, la rândul său, un mesaj pentru cei prezenți la eveniment și care și-au arătat susținerea pentru sportiva care a câștigat medalia de bronz de două ori, pe sol, dar și în instanță.

”Dragi părinți, copii sunt șansa noastră de a rămâne buni și luminoși pe parcursul întregii noastre vieți. Nimeni, deși se străduiește să fie cel mai bun părinte pentru copilul lui, nu are garanția că reușește la momentul potrivit. Noi, ca părinți, am fost ajutați de toți oamenii luminoși care i-au îndrumat calea Anei, (...) oameni de la care Ana a învățat să culeagă aceste calități.

Noi, ca părinți, ne simțim doar binecuvântați că bunul Dumnezeu ne-a ales să ne dăruiască trei copii minunați și această fiică, care, datorită dumneavoastră, reușește să aprindă în inimile tuturor ceea ce am învățat de-a lungul generațiilor: Unirea face puterea, Unde-s doi, puterea crește.

Plaiurile vrâncene sunt mioritice, nu fataliste, ci încărcate de magie, de profunzimea credinței în reușita adevărului și a vieții veșnice. Mulțumim, Ana", a transmis mama gimnastei, Pompilia Bărbosu, care este profesoară la o școală din municipiul Focșani.

Citește și: TAS, motivarea deciziei prin care i-a acordat medalia de bronz Anei Bărbosu. A demontat acuzațiile americanilor

Ana Bărbosu va fi premiată vineri

Ana Maria Bărbosu își va primi medalia de bronz, vineri, pe esplanada Casei Olimpice din București.

Medalia câștigată la TAS și pe care i-o vor înmâna Octavian Morariu, membru al Comitetului Internațional Olimpic pentru România, și  președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, a ajuns în România, luni, iar potrivit COSR nu este exact aceeași pe care a primit-o americanca Jordan Chiles.


Reamintim că pe 5 august, în finala de la sol, Ana Maria Bărbosu a fost pentru câteva zeci de secunde medaliată cu bronz, însă americanca Jordan Chiles a depus contestație și i s-a mărit nota, de la 13.666 la 13.766 astfel că a terminat pe poziția a treia.

Medalia de aur a fost cucerită de brazilianca Rebeca Andrade, notată cu 14.166, în timp ce argintul a revenit americancei Simone Biles (14.133).

În urma deciziei TAS, Ana Maria Bărbosu încheie pe locul 3, cu 13.700, Sabrina Maneca-Voinea ocupă locul 4, cu 13.700, iar americanca Jordan Chiles va ocupa locul 5, cu 13.666.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel