Acţiunile de dezinsecţie pentru combaterea ţânţarilor şi căpuşelor au fost reluate în municipiul Giurgiu, pentru a treia oară în acest an şi se vor derula până la finalul lunii august.
'Pentru combaterea insectelor dăunătoare, Giurgiu Servicii Publice va organiza activităţi de dezinsecţie terestră pentru ţânţari şi căpuşe, urmate de acţiuni de pulverizare aeriană şi în ultima decadă a lunii august', se arată într-o informare a Primăriei municipiului Giurgiu, emisă luni. Astfel, în perioada 19-26 august, în intervalele orare 6,00-10,30 şi 19,00-21,00, pe o suprafaţă de 1.500 de hectare din aria administrativ-teritorială a municipiului Giurgiu, intravilan şi extravilan, se vor executa acţiuni de pulverizare aeriană şi cel puţin cu şapte zile înainte, în conformitate cu prevederile Ordinului Ministerul Mediului nr.68/1992 privind unele măsuri pentru protecţia familiilor de albine împotriva intoxicaţiilor cu pesticide, asociaţiile crescătorilor de albine au fost anunţate în scris pentru a proteja stupii.
Solfac Trio EC 200 şi Piperonil Butoxid, substanţe omologate de Ministerul Sănătăţii, sunt folosite la dezinsecţia aeriană, acestea aplicându-se cu respectarea prevederilor legale de protecţie a mediului, a sănătăţii şi securităţii populaţiei. Totodată, la nivelul solului, echipele terestre acţionează cu Peststop Perm 25 CS, substanţa activă Permetrină 250, aceste substanţe fiind aplicate prin pulverizare cu aparate portabile, termonebulizatoare. Acţiunea de dezinsecţie terestră se va încheia la data de 30 august.
Din cauza ploilor, acţiunile de dezinsecţie în municipiul Giurgiu efectuate în sezonul cald din acest an au fost aproape fără rezultat şi locuitorii s-au plâns de o invazie a ţânţarilor, dar, de această dată, se pare că a fost constatată o eficienţă a acestor acţiuni de dezinsecţie şi cetăţenii spun că se simte că numărul ţânţarilor a început să scadă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News