Giurgiu: Studiile superioare şi veniturile mari, criterii pentru acordarea de terenuri pentru locuinţe tinerilor

Consilierii locali municipali Giurgiu au aprobat vineri, în şedinţă ordinară, ca studiile superioare şi nivelul veniturilor să fie criterii suplimentare pentru stabilirea ordinii de prioritate în vederea acordării de teren tinerilor din municipiu pentru construirea de locuinţe. 

"M-am uitat pe proiect, îl susţinem, important este dacă avem şi terenuri disponibile pentru tinerii care vor să îşi construiască locuinţe, iar la criterii mă întreb dacă nu este totuşi discriminatoriu în acest proiect faptul că se punctează diferit cei cu studii superioare!? Vorbim de aceleaşi condiţii cu care trebuie să plece la drum, poate fiecare vrea să facă o casă, şi cel cu studii superioare şi cel fără studii. Tinerii care nu au studii au aceleaşi drepturi să îşi facă o casă", a declarat consilierul local municipal ALDE, Alexandru Vladu.

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat că este de acord cu acest amendament, dar susţine că aceste criterii se aplică şi în cazul acordării de locuinţe sociale sau locuinţe ANL. 'Aveţi dreptate, dar am preluat din criteriile care sunt aceleaşi şi pentru locuinţele sociale şi pentru ANL- uri, acolo sunt reglementate prin lege. Oricum, diferenţa este de un punct în cazul studiilor şi, dacă aţi observat, punctajele cele mai mari se iau pe venituri şi pe sumele de bani şi mie mi se pare corect.

La criterii am preluat şi noi din regulamente ale altor municipii care au pus în aplicare Legea nr 15/ 2003 pentru acordarea de teren tinerilor', a declarat primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu. El a adăugat că municipalitatea mai dispune de terenuri pe diverse străzi centrale, dar şi în diverse zone ale oraşului care trebuie sistematizate şi introduse utilităţile, terenuri care pot fi împărţite în loturi şi acordate tinerilor pentru construirea de locuinţe.

'Mai avem terenuri care pot fi împărţite în loturi pe strada Nicolae Titulescu, dar şi în alte zone pe care nu o să le divulg acum unde trebuie să sistematizăm şi să introducem utilităţi. A avea cinci mii de lei a fost suma minimă ca să poată să demareze un proiect şi să poată turna fundaţia, altfel dacă dăm cuiva care nu are niciun venit, poate spune că are dreptul, vrea să îşi facă o casă, dar nu are bani şi ţine locul ocupat, iar după un an de zile dacă nu încep lucrările pierde acel loc şi i se dă următorului', a completat Nicolae Barbu.

Consilierii municipali liberali au susţinut ca tinerii care au cele mai mari venituri să aibă prioritate în obţinerea de terenuri pentru construirea de locuinţe personale. În final, proiectul a fost votat în unanimitate de către toţi cei 21 de consilieri municipali, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel