Direct din Coreea, pielea de sticlă, sau Glass Skin, este acum o tendință super populară, să vedem secretele pentru a o obține
Pentru a înțelege semnificația ”pielii de sticlă” este necesară o scurtă introducere: ați auzit deja de îngrijirea pielii coreeană, ritualul aplicării diverselor produse cosmetice pentru a vă trata pielea și a o menține moale și luminoasă. Ținta? O față din porțelan în stil oriental de fată candidă, curată și fărăr imperfecțiuni.
Obținerea tenului de sticlă nu este ușoară, în primul rând trebuie să știi că nu este un efect care să poată fi reprodus prin machiaj. Scopul este de a atinge un nivel de aproape perfecțiune al pielii naturale, menținând-o curată și hrănită. De altfel, fetele asiatice care urmăresc visul tenului de sticlă folosesc foarte puțin machiaj, de bună calitate și potrivit tipului lor de ten, cu o formulare capabilă să sporească fermitatea și luminozitatea naturală a pielii.
View this post on Instagram
În primul rând, prin tratamentul potrivit și eventual sfatul unui specialist, este indicat să scapi de afecțiunile cronice ale pielii precum acneea, uscăciunea, crăpăturile și alte afecțiuni înainte de a te concentra pe îmbunătățirea texturii și uniformității. De fapt, nu este suficient să începi cu o rutină ”aleatorie” ci trebuie să ai grijă să alegi produsele care se potrivesc cel mai bine tipului tău de ten, potrivit Di Lei.
Puteți începe cu elementele de bază ale unui regim adecvat de îngrijire a pielii, indiferent de starea dvs. actuală, începând cu:
Curăţare
Hidratare
Protecție solară
Curățarea tenului, așa cum deja probabil știți deja, se face cu produse demachiante capabile să înepărteze machiajul și excesul de sebum.
Primul pas este o curățare uleioasă care prin afinitate va îndepărta excesul de grăsime din piele, urmată de o curățare cu spumă pentru a îndepărta reziduurile celei precedente și a împrospăta fața.
View this post on Instagram
Hidratarea pielii este esențială pentru a crește alasticitatea și tonusul. Te poți hidrata cu o loțiune tonică sau un ser pe bază de acid hialuronic, colagem, etc.. Te poti hidrata cu un tonic, esenta sau ser pe baza de acid hialuronic, colagen, extracte de macese sau argan. Crema joacă, de asemenea, un rol important, în special pe tenurile mai uscate, care tind să sufere de schimbările climatice și de stres.
Termină-ți întotdeauna rutina cu o protecție solară ridicată. Asiaticii sunt dependenți de el, factorul de protecție servește nu doar la alungarea daunelor grave cauzate de razele UVA și UVB în timpul anului, ci și pentru a preveni petele, roșeața, porii dilatați și îmbătrânirea prematură a pielii, elemente fundamentale de evitat dacă doriți să obțineți o piele de sticlă.
Dar de unde începe totul? Cei șapte pași ai îngrijirii pielii au fost la originea acestui nou, frumos obicei, care a prins și în Occident de câțiva ani.
Să vedem împreună pașii de făcut pentru a obține cele mai bune:
Curățare: am văzut deja cum un demachiant uleios și un spumant funcționează în sinergie împotriva murdăriei acumulate, a excesului de sebum și a luminozității pielii. Așa că începe întotdeauna cu o dublă curățare.
Tonic: al doilea pas constă în apă bogată în ingrediente active care se absoarbe rapid și complet, garantând hidratarea până în cele mai profunde straturi ale pielii.
Masca: un pas care nu trebuie făcut în fiecare zi dar care ne poate oferi hidratatre, curațare și hrănire.
Ser: prin acest pas introducem cele mai eficiente ingrediente: anti-aging, plumping, lightening, uniforming. Serul funcționează bine zi și noapte pentru a ne ajuta să scăpăm de pete.
Crema de ochi: un contur specific de ochi bazat pe tipul de piele si vârstă poate ajuta la controlul liniilor fine, cearcănelor și roseață într-o zonă în care pielea este foarte sensibilă.
Crema: De zi sau de noapte în funcție de nevoia tenului.
Cremă de protecție solară: În fiecare dimineață pentru a evita daunele cauzate de soare. Coreenii folosesc creme de protecție solară și iarna, perioadă în care se constată o scădere clară a intensității razelor UVB dar o cantitate constantă de UVA, principalele cauze ale leziunilor pielii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu