Glonțul care era să-l omoare pe Trump, fotografiat din greșeală

Donald Trump - Foto: Agerpes
Donald Trump - Foto: Agerpes

Fotograful Doug Mills a surprins, din greșeală, un cadru cu glonțul care l-a lovit pe Donald Trump. Fostul președinte l-a descris pe Doug Mills drept cel mai bun din lume la meseria lui.

Când un glonț a zburat pe lângă urechea lui Donald Trump cu o viteză de aproape 2.000 mph (aproximativ 3220 km/h n. red.), nu era clar pentru Doug Mills, care se afla la câțiva pași distanță făcând fotografii, că tocmai capturase una dintre cele mai remarcabile imagini ale secolului XXI, scrie The Times.

În acea clipă, când obturatorul camerei sale a făcut clic la 20 de cadre pe secundă, fotograful de la New York Times, descris odată de Trump drept un „geniu”, a surprins involuntar glonțul tras de suspectul Thomas Matthew Crooks. Focul, tras dintr-o pușcă semiautomată AR-15, se vedea ca o dâră de fum alb pe cerul albastru, în stânga președintelui.

„Oh, Doamne, nu o să-ți vină să crezi, ai surprins glonțul trecând pe lângă capul lui”, i-a spus editorul său foto la telefon, în timp ce trecea prin sutele de imagini trimise direct de la camera sa. „Am spus: "Ce?".Când mi-am luat mai târziu laptopul și le-am văzut, am spus ceva de genul 'Oh, Doamne, nu-mi vine să cred’.” și-a amintit Mills.

Era la câțiva pași de scenă când drama s-a desfășurat și – împreună cu colegii săi – a continuat să stea în picioare și să facă fotografii, în timp ce membrii mulțimii se aruncau la pământ pentru a se adăposti, agenții Secret Service se aruncau peste fostul președinte culcat la pământ, iar o echipă Swat cu arme de asalt asigura scena. "Sper să obțin fotografia potrivită. Sper să nu fiu împușcat eu însumi”, și-a spus Mills.

Fotograful veteran și-a amintit sfatul unui coleg legendar, Ron Edmonds de la Associated Press, care a surprins tentativa de asasinare a lui Ronald Reagan în 1981. „Am vorbit de mai multe ori cu el despre ce îi trecea prin minte, cum a reacționat ... mereu spunea, "Nu aștept niciodată, întotdeauna mă mișc înainte". Nu știu dacă acesta este instinctul pe care l-am avut și care mi-a fost insuflat, dar ieri am făcut același lucru.

"Personalul lui Trump țipa la mine, "Doug, jos, jos, jos". Secret Service: "Jos, jos". Apoi, lunetistul a sărit pe scenă cu o pușcă lungă și m-am gândit, "Ar trebui să mă dau jos?" Dar înregistrarea istoriei – aceasta este meseria mea.”, a mai spus fotograful.

A adăugat: „Am primit mai multe mesaje text și apeluri telefonice decât pot număra, spunându-mi, "Chiar ai capturat istoria aici, Mills, fii mândru de ce ai făcut, nu ai ezitat". Asta înseamnă mult venind de la colegi. Eram în locul potrivit la momentul potrivit și am crezut mereu că este mai mult despre noroc decât despre abilitate. Și am avut, cu siguranță, noroc.”

Mills, 64 de ani, a acoperit activitatea Casei Albe din 1983, lucrând acolo mai întâi ca fotograf-șef pentru Associated Press (AP) și pentru The New York Times din 2002. Este, de mult timp, fotograful preferat al lui Trump, în ciuda faptului că fostul președinte a vizat adesea prestigioasa publicație pentru care lucrează drept un "inamic al poporului”. În 2018, editorul The New York Times l-a îndemnat pe Trump să înceteze acuzațiile false că, ziarul și altele, răspândeau „știri false”, avertizând că retorica sa "extrem de îngrijorătoare anti-presă” submina angajamentul constituțional al Americii față de o presă liberă și libertatea de exprimare.

"El este fotograful numărul unu din lume”, i-a spus Trump lui Justin Trudeau, prim-ministrul Canadei, în timpul summitului G7 din Quebec în 2018, arătându-l pe Mills în mulțime. "Din păcate, lucrează pentru The New York Times.”, a adăugat fostul președinte.

Trump l-a numit, de asemenea, „fotograful meu genial”, remarcându-i adesea profesionalismul în spatele obiectivului și, după ce l-a scos în evidență din mulțimea de presă pentru un prim-plan în timpul întâlnirii sale istorice din 2019 cu Kim Jong-un, a cerut ulterior copii ale fotografiilor – atât pentru el, cât și pentru președintele nord-coreean.

"De asemenea, m-a critică atunci când vede o fotografie care nu-i place și eu spun, ‘Domnule, asta e, așa a fost’.Să-l văd ieri atât de vulnerabil și șocat, ridicat și susținut de Secret Service, prima mea reacție a fost, "Oh, Doamne, e viu, e în regulă.", a mai spus fotograful.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel