Scandalul în care este prins primarul din Cluj Sorin Apostol scoate la stilul mafiot în care acţiona edilul. Avea cartele unice pentru fiecare afacerist în parte, biroul său era închis cu cifru iar banii erau turnaţi doar prin conturile soţiei avocat. Primarul încheia contracte preferenţiale cu firme din toate domeniile, singurul aspect important era comisionul care i se întorcea la momentul scadenţei. În jurul său de învârteau oameni de afaceri influenţi şi puternci, iar Apostu le acorda o atenţie specială, dovadă fiind cele 17 cartele telefonice unice pe care le păstra pentru fiecare dintre aceştia.
La percheziţia efectuată la domiciliul primarului Sorin Apostu, situată în Cluj Napoca, procurorii DNA au descoperit 17 telefoane mobile cu numere "personalizate". Surse judiciare susţin că fiecare număr de telefon era pentru discuţii purtate doar cu un anumit om de afaceri, apropiat de primar.
„Discuţiile se purtau fie la etajul cinci al parkingului situat imediat lângă Primărie, fie în parcarea acestui edificiu. Niciodată în biroul primarului. Se ferea în permenanţă să nu fie ascultat de anchetatori, drept pentru care şi-a montat pe uşa de acces în birou o yală cu cifru, deşi în antecameră există întotdeauna un angajat al instituţiei", spune un anchetator DNA.
Cele 3 contracte care i-au adus procurorii pe cap lui Apostu
Acordul-cadru având ca obiect "Reparaţii, întreţinere, construire a drumurilor şi proiectare pentru acestea, de pe raza municipiului Cluj-Napoca". Contractul a fost încheiat cu firmele KIAT SRL şi DIFERIT SRL, ambele firme de casă ale admnistraţiei locale.
Licitaţia pentru montarea a 300 de camere video pe străzile din Cluj Napoca, necesare monitorizării traficului auto. Câştigător: Electrogrup SRL.
Licitaţie pentru concesionarea serviciului de salubrizare menajeră din municipiul Cluj-Napoca. Câştigător: firma Rosal SRL şi Brantner Veres.
Familia era pe primul loc. Toate afacerile se derulau prin intermediul soţieiSurse judiciare susţin că Monica Apostu a încheiat cu firma Groupe Frarom SRL două contracte de consultanţă în valoare de 75.000 de lei. Contractele sunt încheiate între cabinetul de avocatură Monica Apostu şi două dintre firmele lui Droniuc, Groupe Frarom Agent de Asigurări SRL şi Frarom SRL.
Între firmele consultate mai figurează, ALD Consulting, aparținând familiei Bugnar din Cluj Napoca, care a realizat strategia de dezvoltare a municipiului Cluj Napoca. Acest proiect a fost scos la licitație de către Primăria condusă de primarul Apostu. Pentru a fi agreați de Primăria Cluj Napoca, cei de la ALD Consulting au achitat 37.000 de lei pentru consultanță către firma de avocatură.
Printre societățile care au mai făcut „afaceri de consultanță” cu cabinetul de avocatură Monica Apostu sunt Dedeman SRL, care a achitat, în mod direct, o sumă de aproximativ 22.000 de lei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News