Gofrele belgiene sunt absolut delicioase. Iată cum se prepară după o rețetă foarte simplă.
Ingrediente
- o linguriţă drojdie
- 380 g făină
- 3 linguri zahăr
- un praf sare
- 75 g unt topit
- 2 ouă
- 350 ml lapte
- esenţă vanilie
Gofre belgiene. Dizolvă drojdia, împreună cu o lingură din zahăr, în laptele cald, apoi lasă compoziţia să crească 10 minute, potrivit retetepractice.ro. Bate albuşurile ouălor până devin o spumă uşoară. Într-un alt recipient amestecă laptele în care ai dizolvat drojdia cu gălbenuşurile, restul de zahăr, untul topit, vanilia, făina şi sarea.
Gofre belgiene. Încorporează albuşurile în compoziţie cu laptele cu spatula, folosind mişcări de jos în sus, apoi lasă compoziţia să crească la cald. Când aluatul a crescut, preîncălzeşte aparatul de gofre şi toarnă cam 2-3 linguri pentru fiecare gofră, apoi găteşte-le până devin rumenii.
Gofre belgiene. Serveşte gofrele belgiene cu fructe, ciocolată, frişcă sau ce vrei tu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu