Gofrele belgiene se prepară ușor și reprezintă un desert aboslut delicios. Iată rețeta...
Ingrediente
- o linguriţă drojdie
- 380 g făină
- 3 linguri zahăr
- un praf sare
- 75 g unt topit
- 2 ouă
- 350 ml lapte
- esenţă vanilie
Cum se prepară
Gofre belgiene. Dizolvă drojdia, împreună cu o lingură din zahăr, în laptele cald, apoi lasă compoziţia să crească 10 minute, potrivit retetepractice.ro. Bate albuşurile ouălor până devin o spumă uşoară. Într-un alt recipient amestecă laptele în care ai dizolvat drojdia cu gălbenuşurile, restul de zahăr, untul topit, vanilia, făina şi sarea.
Gofre belgiene. Încorporează albuşurile în compoziţie cu laptele cu spatula, folosind mişcări de jos în sus, apoi lasă compoziţia să crească la cald. Când aluatul a crescut, preîncălzeşte aparatul de gofre şi toarnă cam 2-3 linguri pentru fiecare gofră, apoi găteşte-le până devin rumenii. Gofre belgiene. Serveşte gofrele belgiene cu fructe, ciocolată, frişcă sau ce vrei tu.
BONUS: Rețeta de mucenici fierți cu zeamă. Cum se prepară
Ingredientele
Pentru aluat
500 g făină
200 ml apă
1/2 linguriță sare
Pentru fiert
2-3 litri apă
zahăr după gust
Pentru servit
300 g nucă măcinată
esenţă de rom
coaja rasă a unei portocale (dacă nu este tratată chimic)
coaja rasă a unei lămâi (dacă nu este tratată chimic)
esenţă de vanilie
1 plic zahăr vanilat
scorţişoară
Cum se prepară
Amestecă făina, apa și sarea și frământă pentru a obține un aluat potrivit de tare. Întinde aluatul într-o foaie nu mai groasă de 1/2 cm. Taie mucenicii cu aparatul special în formă de 8. Pune mucenicii tăiaţi pe hârtie (sau într-o tavă), răsfiraţi, potrivit retete.unica.ro. Lasă-i să se usuce timp de o oră. Pune pe foc o oală cu 2-3 litri de apă, cu sare si zahăr, după gust. Când apa începe sa fiarbă, dă focul mic și pune mucenicii cu grijă. Adaugă răzătura de citrice, esenţele și zahărul vanilat si lasă-i la fiert în jur de 20-25 de minute. Mucenicii se servesc reci sau calzi, cu nucă si scorţisoară presărate deasupra.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu