Rețeta de gogoșari în oțet este foarte simplă, nu ai cu ce să dai greș, chiar dacă nu ai experiență în bucătărie.
4 kg de gogoșari
4 litri de apă
1 litru de oțet
puțin ulei la alegere
2 linguri de sare
100 g zahăr
puțină miere
boabe de piper (după gust)
boabe de muștar (după gust)
câteva foi de dafin
După ce ai spălat gogoșarii, îi tai în bucăți măricele și după îi pui pe hârtie. Amestecă apa, oțetul și restul de condimente, după propriile tale preferințe. De exemplu, dacă îți plac gogoșarii foarte acri, mărește cantitatea de sare și de oțet, dar dacă îi preferi dulci, poți să mai adaugi zahăr sau miere, notează divahair.ro. Pune acest amestec la foc mediu-mare si lasă-l să dea în clocot.
Ia o parte din gogoșari și pune-i la fiert până capătă o altă culoare, amestecând în continuu în zeamă. Scoate-i și pune-i pe următorii și tot așa, până îi termini. Dacă îți place să aibă o consistență mai "crocantă", nu îi lăsa foarte mult la fiert, dar dacă îi vrei moi, poți să îi lași până devin astfel.
Pune gogoșarii în borcane destul de mari și nu îi îndesa, ci lasă-i exact așa cum se așază în acestea. Apoi, adaugă peste ei zeama caldă sau fierbinte și mai adaugă mirodenii în borcane, după gust. Poți pune miere, hrean, boabe de muștar, câte o frunză de dafin în fiecare borcan, alte ierburi aromatice etc. Borcanele trebuie așezate pe o tavă de metal, pentru a nu se sparge de la lichidul fierbinte.
Sigilează borcanele și acoperă-le cu o pătură până a două zi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu