Dacă știi deja gustul de altădată al scovergilor românești, trebuie să încerci și această variantă bulgărească. Sunt foarte gustoase și ușor de preparat. Sunt gata rapid!
Ingrediente
- 500 ml apă călduță
- 1 ou
- 1 lingură de zahăr
- 1 linguriță de sare
- 1 lingură de oțet
- 2-3 linguri iaurt
- 42 g drojdie proaspătă
- 3 - 4 linguri ulei de floarea soarelui
- 700 - 800 g făină
Vezi și: Cum faci CHIFTELE RUSEȘTI. Rețeta specială: ies foarte gustoase!
Cum faci GOGOȘI FĂRĂ DROJDIE. Sunt gata în 20 de minute! Ies PUFOASE și aromate
Cum se prepară
Drojdia se dizolvă în apa călduță (nu fierbinte). Făina se cerne într-un vas încăpător în care se face o mică groapă. În groapă se sparge oul și se adaugă restul de ingrediente fără a se ține cont de ordine, potrivit retete.unica.ro.
Aluatul se frământă până când nu se mai lipește de mâini. Se acoperă cu un prosop și se lasă la dospit timp de 2 ore. După ce au trecut cele două ore, uleiul se pune la încins și se iau guguloaie de aluat și se întind cu mâna, exact ca pentru langoși sau scovergi.
Se prăjesc în ulei fierbinte câte două minute pe fiecare parte sau până când devin aurii.
Vezi și: CÂTE MINUTE trebuie să FIERBI OUL pentru a ieși MOALE sau TARE: Timpul corect. Ai greșit până acum!
Cum faci cafea vieneză. Răsfățul de weekend! Rețeta plină de aromă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu