Gogoși cu cartofi. Sunt mai bune decât cele clasice. Rețeta este foarte simplă

Gogoșile cu cartofi nu pot fi refuzate de niciun gurmand sau iubitor de dulciuri. Sunt mult mai gustoase decât cele clasice și nu este nicio filozofie în prepararea lor. Iată rețeta.

Ingrediente

- cartofi 0,300 kg

- făină 0,250 kg

- lapte 0,200 l

- ulei 0,150 l

- drojdie de bere 0,025 kg

- zahăr pudră 0,050 kg

- zahăr vanilat 1 plic

- unt 0,050 kg

- sare 0,020 kg

Vezi și: Prăjitura Budapesta. Nu o poți refuza! Rețeta bine păstrată a mamei

Cum se prepară

Cartofii se spală şi se pun la fiert în coajă, în apă clocotită cu sare. După ce au fiert, se curăţă calzi şi se trec printr-o razătoare, se amestecă și cu făina şi laptele cald, drojdia înmuiată în lapte, untul topit, sare şi se frământa până ce se va obţine un aluat potrivit de tare.

Se acoperă vasul şi se lasa să crească la cald. Se întinde o foaie de grosimea unui deget, se taie în formă rotundă cu un pahar, se lasa să mai crească cca. o oră, apoi bucăţile se rumenesc în ulei fierbinte. Se scot când sunt rumenite pe ambele părţi, se presară cu zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat. Se servesc în stare caldă.

Vezi și: Ouă pe canapea. Rețeta din anii '80 pe gustul românilor

Salata "arnăuților". Rețeta veche moștenită din comunism

*Această reţetă a fost preluată din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel