Dacă vrei să te bucuri de o rețetă specială de gogoși, poți încerca varianta cu griș pe care ți-o propunem.
Ingrediente
- 500 ml lapte
- 10 linguri griș + încă 3-4 linguri
- 2 linguri zahăr
- 1 pliculeț zahăr vanilat
- 3 ouă
- un praf de sare
- o lingură zahăr pudră
- o lingură scorțișoară
- 300 ml ulei de floarea soarelui (pentru prăjit)
Vezi și: Gogoși marocane. Ies rumene și pufoase. Rețeta specială de Sfenj
Cum se prepară
Punem laptele la fiert într-o cratiță, împreună cu zahărul, zahărul vanilat, sarea și grișul. Amestecăm continuu și gătim o budincă groasă. Luăm amestecul de pe foc și-l lăsăm să se răcească. Adăugăm apoi ouăle, unul câte unul și amestecăm bine după fiecare ou adăugat, potrivit suntgospodina.net.
Punem 3-4 linguri de griș într-o farfurie. Într-o altă farfurie, amestecăm zahărul pudră cu scorțișoara. Prin acest amestec vom da gogoșile după ce se vor prăji. Turnăm uleiul într-o cratiță și așteptăm să se încălzească bine. Rupem bucăți din aluat, le modelăm în palmă și le dăm prin griș, apoi le prăjim în tigaia cu ulei fierbinte.
După ce s-au prăjit bine, pe ambele părți, le scoatem din tigaie și le punem pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de ulei. Dăm gogoșile prin zahăr pudră și scorțițoară sau le servim cu gem.
De asemenea, poți încerca și o altă rețetă libaneză de gogoși.
Ingrediente
- 8 căni făină
- 1 l iaurt
- 1 linguriţă bicarbonat
- 500 ml de ulei pentru prăjit
- sirop făcut din părţi egale de apă şi zahăr (sau 200 gr de zahăr pudră).
Cum se prepară
Făina se amesteca cu iaurtul şi bicarbonatul şi se bat bine 2-3 minute cu furculiţa, retete-online.ro. Într-o oală sau un vas mai adânc se pune uleiul pentru a prăji gogoşile într-o baie de ulei. Se încălzeşte baia de ulei bine şi se ia cu o linguriţă câte puţin din aluat, punându-l în uleiul încins.
Bilele se vor umfla repede şi vor rezulta gogoşi mici. Se scot de îndată ce se coc. Se pun pe o hârtie absorbantă să se scurgă, apoi se toarnă peste ele siropul gros de zahăr, rece. Se servesc fierbinţi. Se pot tăvăli prin zahăr pudră, în loc de a le însiropa.
Vezi și: Cum faci lapte condensat, fără fierbere. Este gata în 5 minute!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News