Gogoși din griș cu zahăr pudră și scorțișoară. Rețeta specială pe care trebuie s-o încerci. O vei repeta!

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă vrei să te bucuri de o rețetă specială de gogoși, poți încerca varianta cu griș pe care ți-o propunem.

Ingrediente

- 500 ml lapte

- 10 linguri griș + încă 3-4 linguri

- 2 linguri zahăr

- 1 pliculeț zahăr vanilat

- 3 ouă

- un praf de sare

- o lingură zahăr pudră

- o lingură scorțișoară

- 300 ml ulei de floarea soarelui (pentru prăjit)

Vezi și: Gogoși marocane. Ies rumene și pufoase. Rețeta specială de Sfenj

Cum se prepară 

Punem laptele la fiert într-o cratiță, împreună cu zahărul, zahărul vanilat, sarea și grișul. Amestecăm continuu și gătim o budincă groasă. Luăm amestecul de pe foc și-l lăsăm să se răcească. Adăugăm apoi ouăle, unul câte unul și amestecăm bine după fiecare ou adăugat, potrivit suntgospodina.net.

Punem 3-4 linguri de griș într-o farfurie. Într-o altă farfurie, amestecăm zahărul pudră cu scorțișoara. Prin acest amestec vom da gogoșile după ce se vor prăji. Turnăm uleiul într-o cratiță și așteptăm să se încălzească bine. Rupem bucăți din aluat, le modelăm în palmă și le dăm prin griș, apoi le prăjim în tigaia cu ulei fierbinte.

După ce s-au prăjit bine, pe ambele părți, le scoatem din tigaie și le punem pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de ulei. Dăm gogoșile prin zahăr pudră și scorțițoară sau le servim cu gem.

Vezi și: De ce să fierbi cartofii în apă cu sare și oțet, înainte de-ai pune la prăjit. Trucul gospodinelor pricepute

De asemenea, poți încerca și o altă rețetă libaneză de gogoși.

Ingrediente

- 8 căni făină
- 1 l iaurt
- 1 linguriţă bicarbonat
- 500 ml de ulei pentru prăjit
- sirop făcut din părţi egale de apă şi zahăr (sau 200 gr de zahăr pudră).

Cum se prepară

Făina se amesteca cu iaurtul şi bicarbonatul şi se bat bine 2-3 minute cu furculiţa, retete-online.ro. Într-o oală sau un vas mai adânc se pune uleiul pentru a prăji gogoşile într-o baie de ulei. Se încălzeşte baia de ulei bine şi se ia cu o linguriţă câte puţin din aluat, punându-l în uleiul încins.

Bilele se vor umfla repede şi vor rezulta gogoşi mici. Se scot de îndată ce se coc. Se pun pe o hârtie absorbantă să se scurgă, apoi se toarnă peste ele siropul gros de zahăr, rece. Se servesc fierbinţi. Se pot tăvăli prin zahăr pudră, în loc de a le însiropa.

Vezi și: Cum faci lapte condensat, fără fierbere. Este gata în 5 minute!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel