Gogoșile italiene din aluat de pizza sau "Zeppole" așa cum sunt numite sunt delicioase. Unde mai pui că se fac ușor. Iată rețeta.
Ingrediente
- 250 g făină
- 150 ml apă călduţă
- 1/2 linguriţă sare
- 1 lingură ulei de măsline
- 1/2 linguriţă drojdie uscată/ 1 linguriţă drojdie proaspătă
- 2 linguri zahăr
- zahăr pudră
- ulei pentru prăjit
Vezi și: REȚETA ECONOMICĂ de PRĂJITURĂ CU MERE. Clasic, delicios și ieftin!
Cum se prepară
Combină cele 2 linguri de zahăr cu drojdia uscată sau proaspătă, după caz, şi cu apă călduţă. Las-o deoparte 5 minute dacă lucrezi cu drojdie uscată, să fii sigur că se activează. Combină făina cu sarea, apoi fă o gaură în centrul făinii şi toarnă ingredientele lichide, urmate de uleiul de măsline.
Frământă aluatul pentru 7-10 minute, până când devine elastic şi deloc lipicios la mână. Dacă totuşi simţi nevoia, mai adaugă puţină făină. Odată ce ai frământat bine aluatul, dă-l să crească la cald pentru 30 de minute, potrivit retetepractice.ro.
Scoate apoi bila de aluat de pizza pe blatul bine înfăinat şi întinde-l uşor cu degetele, cât să rămână totuşi gros (1-1.5 cm). Taie fâşii din aluat, apoi taie perpendicular fâşiile. Prăjeşte gogoşile în baie de ulei şi trece-le prin zahăr pudră imediat ce le scurgi de ulei.
Vezi și: Boi pe moare. Rețeta tradițional românească care te va surprinde
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News