Gogoși la cuptor, rețetă. Gogoșile la cuptor sunt extrem de delicioase și ușor de făcut. Unde mai pui că nu trebuie să mai stai să le păjești. Le bagi la cuptor și economisești și timp, scapi și de mirosul de prăjeală din casă. Iată cum se prepară.
350 g făină
180 ml lapte călduţ
10 g drojdie uscată
1 lingură unt nesărat
80 g zahăr
1 ou
1 vârf de linguriţă nucşoară
1/2 linguriţă sare
Gogoși la cuptor, rețetă. Se pune o treime din laptele călduţ într-un castron, după care se adaugă drojdia zdrobită bine şi se lasă 5 minute. Separat, luăm un bol mic în care o să combinăm restul de lapte cu zahăr şi unt. Se adaugă toate acestea în bolul mare, împreună cu un ou şi se amestecă bine.
Gogoși la cuptor, rețetă. Se adaugă treptat făina, nucşoara şi sarea şi se amestecă până se omogenizează. Ideal ar fi ca aluatul să nu fie lipicios. Se frământă aluatul pe o surprafață rigidă pudrată cu făină, circa 5 minute, până când acesta devine maleabil, scrie unica.ro.
Gogoși la cuptor, rețetă. Formăm o bilă mare pe care o punem într-un vas uns cu ulei, se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la crescut până se dublează.
Gogoși la cuptor, rețetă. După ce creşte, aluatul se întinde cu un sucitor, iar cu un pahar se decupează gogoşile. Cuptorul se preîncălzeşte la temperatură mare.
Gogoși la cuptor, rețetă. Pe o hârtie de copt se pun gogoşile la o distanţă egală una de cealaltă, iar apoi se pune un prosop curat peste ele şi se lăsa aşa timp de 45 de minute.
Gogoși la cuptor, rețetă. Se dau la cuptor pentru 8-10 minute, după care se scot şi se lasă la răcit 5 minute. Opţional se poate turna zahăr pudră peste sau orice tip de glazură.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu