În zilele în care ți-e poftă de ceva dulce, preparat în casă, încearcă rețeta de gogoși a celebrei Jamila. Sunt mari, foarte pufoase, pudrate cu muuult zahăr și umplute cu o cremă delicioasă de ciocolată! Rezultatul? Fără cuvinte!
Pentru gogoși:
1 kg făină
500 ml lapte
150 g zahăr
20 g drojdie uscată
50 ml ulei
5 ouă
1 lingură esență de vanilie
1 lingură esență de lămâie
puțină sare
Pentru cremă:
500 ml lapte
205 g ciocolată neagră Nestle dessert noir
100 g zahăr
30 g amidon
Aluatul pentru aceste gogoși umplute cu ciocolată este unul clasic, dar foarte bun. De obicei îl fac fără să cântăresc, dar de această dată am cântărit totul pentru a vă oferi cantități exacte. Fac un aluat ceva mai moale și am grijă să-l aromatizez suficient. Îmi plac gogoșile cu aromă de lămâie, așa că adaug esență și chiar coajă de lămâie. Îi mai puteți adăuga esență de portocală, de vanilie sau chiar de rom. Îl frământ la robot pentru că nu am mereu timp de frământat manual, dar se poate frământa și cu mâna. Ca să dospească repede, îl pun în cuptor și pornesc funcția de dospire. Rezultă un aluat perfect, bun la orice, chiar și la poale-n brâu sau langoși.
Pentru a forma aceste gogoși umplute cu ciocolată am optat pentru varianta clasică. Aceea de a întinde aluatul și de a-l tăia cu un pahar. Puteți să faceți și biluțe de aluat. Pentru a le prăji, încingeți uleiul la foc mediu și prăjiți-le pentru 5-6 minute pentru a fi coapte și în interior. Folosiți ulei mult pentru a avea o baie de ulei și pentru a nu se arde. Nu aglomerați tigaia și nu puneți mai mult de 4-5 gogoși. Ele cresc mult în timpul prăjirii și nu se vor prăji uniform. Când sunt gata nu trebuie decât să le umplem cu crema răcită și se pot servi. Aveți grijă se la păstrați la frigider după ce le umpleți pentru a nu se strica crema. Sunt perfecte!, scrie Jamila pe blogul ei.
Vezi rețeta VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu