Gogosi pufoase de post, moi, umflate și înfuriate, dolofane, din aluat dospit, simple sau umplute cu gem, orice alegere este la fel de gustoasă.
Publicitate
Ingrediente
500 g făină
200-250 ml apă călduță
50 ml ulei de floarea-soarelui
7 g drojdie uscată
3 linguri cu zahăr tos
esență de vanilie
coajă de lămâie
zahăr pudră vanilat
Mod de preparare
Amestecă făina cernută proaspăt cu jumătate de linguriță cu sare, zahărul tos și drojdia uscată.
Toarnă treptat apa călduță, esența de vanilie și coaja de lămâie (sau portocală) după gust și frământă aluatul până devine ușor lipicios, dar omogen.
Încorporează uleiul și frământă mai departe până nu se mai lipește de mâini. Acoperă cu un prosop umezit și lasă aluatul de gogosi să crească 60-90 de minute sau până își dublează volumul.
Pune aluatul pe masa unsă cu ulei și frământă cât să scoți aerul din el. Întinde foi potrivit de groase și decupează formele dorite (fie cu forma, fie cu gura unui pahar).
Lasă-le 30 de minute să crească și prăjește aceste gogoși pufoase de post în ulei înfierbântat. Scoate-le pe un șervet absorbant și pudrează-le cu zahăr vanilat.
Pentru ca aluatul gogoșilor să rămâă pufos, folosește toate ingredientele la aceeași temperatură, scrie ecuisine.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu