Gosoșile pufoase, tăiate cu paharul, îți aduc aminte, cu siguranță, de copilărie, mai ales dacă ți-a petrecut vacanțele la bunici. Această rețetă trebuie păstrată cu sfințenie.
500 g făină
2 ouă
un pahar de lapte
1/2 pahar de zahăr
un plic drojdie (7 g) sau proaspătă (25 g)
coaja unei lămâi
2-3 linguriţe esenţă vanilie
zahăr pudră (opţional)
ulei pentru prăjit
Vezi și: Fursecuri de casă. Rețeta veche din caietul bunicii. Sunt extrem de delicioase!
Prăjitura DENISA. Rețeta veche pe care orice copil o adoră
Gogoși pufoase, tăiate cu paharul. Încălzim laptele cu zahărul (nu-l fierbem!), dizolvăm drojdia în laptele călduţ, apoi adăugăm o mână de făină (cam două-trei linguri), cam cât să obţinem o compoziţie cu o consistenţă asemănătoare celei a iaurtului (aceasta este numită maia sau plămadă). Lăsăm maiaua gogoşilor la crescut cam 15 minute, într-un loc mai călduros, scrie barbatlacratita.ro.
Gogoși pufoase, tăiate cu paharul. După ce creşte plămada, adăugăm cele două ouă, coaja de lămâie rasă şi esenţa de vanilie după gust. Omogenizăm şi începem să adăugăm treptat faina, frământând până când obţinem un aluat nelipicios şi elastic, exact ca în cazul aluatului de pâine. Punem apoi aluatul gogoşilor la crescut într-un loc călduros. Îl lăsăm aproximativ 15-20 minute, timp în care aproape că îşi dublează volumul).
Vezi și: Sărățele de casă. Rețeta românească rapidă și gustoasă!
Gogoși pufoase, tăiate cu paharul. Rețeta bunicii, adorată în copilărie. Pudrăm cu făină blatul de lucru al bucătăriei şi întindem aluatul de gogoşi într-o foaie de grosimea unui deget (folosind sucitorul sau o sticlă). După aceea decupăm foaia cu ajutorul unui pahar. Șuviţele de aluat care rămân în urma decupării gogoşilor pufoase le frământam şi repetăm procesul până când terminăm de decupat tot aluatul de gogoşi.
Gogoși pufoase, tăiate cu paharul. Rețeta bunicii, adorată în copilărie. ÎBucăţile de gogoşi decupate cu paharul le vom lăsa la crescut vreo zece minute. Punem gogoşile la prăjit atunci când uleiul este bine încins, prăjindu-le pa ambele părţi. Gogoşile pufoase pot fi servite simple sau pudrate cu zahăr, glazurate cu ciocolată.
Vezi și: Prăjitura MIGNON cu nuci. Rețeta specială care-i va surprinde pe cei dragi
Prăjitura DENISA. Rețeta veche pe care orice copil o adoră
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu