Iată cum prepari cele mai gustoase gogoși sărate cu ton!
Ai nevoie de:
1 cană (aproximativ 120 g) de ton la conservă, scurs și mărunțit
1 cană (240 ml) apă caldă
2 linguri unt topit
1 linguriță de sare
1 lingură zahăr
2 1/4 lingurițe drojdie uscată
3 cani (aproximativ 360 g) de făină
ulei pentru prăjit
Instrucțiuni:
Într-un bol mare, dizolvăți drojdia în apă caldă și lăsați să se activeze timp de 5-10 minute până când începe să facă bule.
Adăugați untul topit, sarea, zahărul și tonul mărunțit în bolul cu drojdie.
Adăugați făina în ploaie și amestecați până când aluatul începe să se lege. Transferați aluatul pe o suprafață bine presărată cu făină și frământați-l timp de aproximativ 5-7 minute până devine moale și elastic.
Puneți aluatul într-un bol uns cu puțin ulei, acoperiți-l cu un prosop umed și lăsați-l să crească într-un loc cald timp de aproximativ o oră sau până când dublează volumul.
Încălziți uleiul într-o cratiță la temperatura potrivită pentru prăjit.
Răsturnați aluatul pe o suprafață presărată cu făină și rulați-l la o grosime de aproximativ 1 cm.
Tăiați gogoșile cu un pahar sau cu un instrument de tăiere în formă de cercuri.
Prăjiți gogoșile în uleiul încins până când devin aurii pe ambele părți.
Scoateți-le pe un șervețel pentru a absorbi excesul de ulei.
Serviți gogoșile sărate cu ton calde. Puteți să le savurați așa sau să le combinați cu un sos, la alegere.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News