Gogoșile ungurești sunt pufoase, fragede și aromate. Dacă ai poftă de ceva dule de casă, aceasta este rețeta perfectă.
Ingrediente
- 500 g făină
- 3 linguri zahăr
- 2 ouă + 1 gălbenuş
- 200 ml lapte
- 25 g. drojdie proaspătă
- zahăr vanilat
- o priză de sare
Vezi și: TORT "Lenea Cucoanei", FĂRĂ COACERE. Desertul senzațional cu vișine bețive. Rețea bunicii
Cel mai IEFTIN TORT. Rețeta FĂRĂ COACERE. Este o bunătate!
Cum se prepară
Drojdia se pune la dospit cu o lingură zahăr tos, puţin lapte, se amestecă şi se răstoarnă peste făină (pusă în vasul de frământat). După ce dospeşte drojdia, se adaugă ouăle bătute bine, restul de zahăr, zahărul vanilat, praful de sare. Se amestecă cu o lingură de lemn, adăugând câte puţin laptele care trebuie să fie călduţ.
Când s-a omogenizat cât de cât, se scoate aluatul pe masă şi îl frământam bine până devine elastic. Aluatul se lasă la crescut, să-şi dubleze volumul. Se întinde o foaie (mai grosuţă) şi se decupează forme şi se mai lasă la crescut 10 minute. Se prăjesc în ulei, se scot pe şerveţel şi se pudrează cu zahăr.
Vezi și: Plăcintă de ceapă. Gustarea neașteptat de gustoasă. Încearcă rețeta simplă!
Prăjitura "POȘETA ELENEI UDREA". Desertul fin și delicios pentru weekend. Nu e o glumă!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News