Este vară, iar tot mai mulţi oameni profită de perioada concediilor pentru a se concentra asupra hobby-urilor și activităților care le fac plăcere. În acest sens, exploratorii The PhoneGeeks ai EuroGsm propun o serie de aplicaţii mobile dedicate activităţilor preferate, fie că este vorba de pescuit, vânătoare, echitație, astronomie sau speologie. Aplicațiile sunt accesibile tuturor utilizatorilor de smartphone-uri care au nevoie de sfaturi care să îi ajute la punerea în practică a pasiunilor sau de informații utile despre cele mai bune locuri sau perioade în care să își desfășoare activitatea.
Majoritatea aplicațiilor de acest gen sunt disponibile pentru sistemele de operare Android și iOS, iar printre cele mai populare aplicaţii mobile dedicate hobby-urilor se numără cele cu sfaturi pentru pescuit, care includ detalii despre monturi, momeli, nade, fire, noduri sau tehnici.
Pescuit Crap, disponibilă atât în magazinul virtual Google Play, cât și în AppStore, este cu siguranță cea mai complexă aplicație gratuită pentru pescuitul la crap. Aceasta prezintă nodurile și momelile cele mai potrivite pentru acest tip de pescuit și include sfaturi și secrete, atât pentru pescarii amatori, cât și pentru cei profesioniști. Aplicația este disponibilă și în limbile engleză și germană, fiind un produs românesc, lansat și internațional sub marca Clear Fishing.
O altă aplicație dedicată pescuitului este Fishing Status, care încarcă zilnic rapoarte ale pescarilor, informații despre starea vremii în anumite zone de pescuit, precum și un glosar cu speciile de pești. Încă o aplicație care oferă sfaturi pentru toate tipurile de pescuit este și Fishing Advisor Tips and Guide, care mai include și un ghid pentru pescuitul în diferite zone geografice.
Celor pasionați de pescuitul „la muscă” le este recomandată aplicația Orvis Fly Fishing, compatibilă cu sistemele de operare iOS și Android. „Aceasta prezintă, pe lângă sfaturi utile, și filmulețe de realizare a nodurilor, fiind un ghid complet pentru cei interesați de pescuit”, a explicat Alexandra Gună – The Phone Geeks.
Alte aplicaţii utile pentru pasionații de pescuit sunt cele cu sfaturi pentru realizarea nodurilor, precum Noduri de Pescuit sau Fishing Knots, care explică pas cu pas, cu ajutorul unei scheme foarte bine puse la punct, cum se fac diferite tipuri de noduri pescărești și cum se introduce momeala în ac.
Nu în ultimul rând, foarte apreciate sunt și aplicațiile ce pun la dispoziția utilizatorilor informații despre locurile pentru pescuit.
„My Fishing Companion Pro și Fishing Friend sunt două dintre cele mai populare aplicații cu sfaturi privind locurile de pescuit, întrucât includ informații despre zonele respective, despre speciile de pești ce pot fi întâlnite acolo și oferă posibilitatea de a înregistra traseul de pescuit și locurile în care peștele a tras cel mai bine”, a precizat Radu Boancă – The Phone Geeks.
Telefonul mobil, un nou partener de vânătoare
Pentru cei pasionați de vânătoare există aplicații cu sfaturi practice, dar și cu recomandări despre sezoanele și locurile cele mai potrivite pentru o astfel de activitate. Hunting Tips este o aplicație gratuită, disponibilă în AppStore, care prezintă regulile de bază ale vânătorii, informații despre obținerea licenței de vânătoare, precum și sfaturi pentru siguranță.
Best Hunting Times și Hunting Calendar Lite, disponibile pentru sistemele de operare Android și iOS, sunt două aplicații care conțin informații despre sezoanele de vânătoare pentru aproape toate tipurile de vânat, Hunting Calendar Lite oferind și posibilitatea realizării unor predicții despre cât de mari sunt șansele de succes.
„În ceea ce privește aplicațiile cu informații despre cele mai potrivite locuri pentru vânătoare, Trimble GPS Hunt Pro și Hunting Status pun la dispoziția utilizatorilor date despre zonele în care este permis vânatul și conțin instrumente care te ajută să găsești prada”, a adăugat Radu Boancă.
O aplicație pentru orice hobby
Nu doar pescuitul și vânătoarea sunt hobby-urile pentru care există aplicații dedicate, utilizatorii pasionați de alte domenii având și ei la dispoziție o gamă variată de aplicații.
„Pentru cei care au pasiuni ieșite din comun, cum ar fi colecționarii de monede, există aplicația Collecting Coin Hobby, care îi oferă utilizatorului sfaturi despre cum să înceapă o colecție, cele mai bune moduri de păstrare a monedelor, precum și despre importanța acestora pe piețele de schimb”, a mai precizat Alexandra Gună.
Aplicația Sky Map li se adresează utilizatorilor pasionați de astronomie, dar care sunt încă la început de drum în acest domeniu. Aceasta este practic o hartă virtuală a cerului, produsă de către Google, care include toate stelele și constelațiile cunoscute și care arată în timp real poziția acestora, în funcție de poziția telefonului.
„Alte aplicații destinate hobby-urilor sunt How to Ride a Horse, care conține tutoriale pentru a învăța cum să călărești fără profesor, Easy Caving, o aplicație destinată pasionaților de speologie, care îi ajută să exploreze peșterile mult mai ușor, sau Archery Companion, o aplicație ce ține scorul pentru cei care trag cu arcul”, a mai spus Radu Boancă.
O altă aplicație, Golf Hobby, se adresează pasionaților de golf care doresc să își aprofundeze cunoștințele specifice despre acest joc și despre modurile în care își pot îmbunătăți tehnica.
„Pentru utilizatorii pasionați de astrologie există aplicația My Horoscope, care le pune la dispoziție horosopul zilnic și le oferă posibilitatea de a-l posta pe rețelele de socializare. Aplicația nu este disponibilă deocamdată în limba română, însă aceasta nu reprezintă o problemă pentru cei mai mulți dintre utilizatorii români”, a adăugat Adi Coman – The Phone Geeks.
Unul dintre avantajele aplicațiilor dedicate hobby-urilor este acela că nu consumă foarte multe resurse, astfel că nu este nevoie de un telefon foarte performant pentru a le utiliza. Este de ajuns un smartphone cu sistem de operare Android sau iOS, iar în cazul pescuitului și al vânătorii este recomandată utilizarea unor telefoane rezistente la apă, praf și șocuri.
„Aplicațiile de acest gen nu au cerințe prea mari din punct de vedere al capacităților tehnice, chiar și un smartphone din clasa „buget” se poate descurca bine cu ele. Singura observație ar fi că telefoanele cu sistem de operare Android trebuie să aibă versiunea 2.2+”, a mai explicat Adi Coman.
Despre EuroGsm
EuroGsm este cel mai mare retailer autohton în domeniul telecom, cu o reţea de magazine extinsă la 80 de orașe și 113 unități în cei 16 ani de existență. Compania aduce pe piață cele mai noi tendințe în domeniul comunicării mobile, prin diversificarea portofoliului de produse și servicii, si oferă soluții de comunicare inovatoare, telefoane de ultimă generație, accesorii și o gamă variată de servicii, precum plata facturilor, abonamente de voce sau date. EuroGsm este ghidul pe care ți-l dorești alături când pornești în explorarea tehnologiei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu