Google, acuzată că a colectat legal date private, pentru programul StreetView, în Coreea de Sud

Google-Street-View
Google-Street-View

Poliţia sud-coreeană deţine elemente care dovedesc că Google a colectat ilegal date private pentru programul său controversat StreetView, care repertoriază, cu fotografii, străzi şi clădiri din mai multe ţări, între care şi Coreea de Sud, a anunţat joi presa locală.

Unitatea de poliţie specializată în lupta contra infracţionalităţii cibernetice a decodat date stocate pe hard-uri utilizate de StreetView şi a găsit elemente arătând că datele au fost colectate în mod ilegal, potrivit agenţiei de presă Yonhap.

Poliţia a confirmat această informaţie pentru AFP, dar nu a dorit să ofere detalii, informează Mediafax

"Am găsit note şi conţinutul unor e-mail-uri, dar şi mesaje schimbate între serviciile de mesagerie instantanee prin reţeaua Wifi", a declarat un oficial din cadrul poliţiei, citat de Yonhap.

Angajaţi ai Google, în Coreea de Sud şi Statele Unite, au declarat în cadrul anchetei că nu ştiu ce s-a colectat, a adăugat agenţia sud-coreeană.

Poliţia a percheziţionat sediul Google din Seul, în august, şi a confiscat mai multe hard-uri.

Google şi-a exprimat joi regretul "că a colectat printr-o eroare" date personale şi a anunţat că va coopera cu poliţia şi autorităţile sud-coreene din domeniul telecomunicaţiilor.

"Obiectivul nostru final este să ştergem aceste date, conform obligaţiilor noastre legale şi în consultare cu autorităţile competente", a adăugat gigantul american, într-un comunicat.

Lansat în 2007, Google StreetView furnizează vederi panoramice tridimensionale ale străzilor, permiţând utilizatorilor să se deplaseze virtual, dar acest serviciu a declanşat o serie de polemici, în mai multe ţări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel