Google, amendă de 1 milion de euro, din cauza mașinilor Street View

Compania Google a plătit cea mai mare amendă primită în numeroasele dispute cu autoritățile din statele membre ale Uniunii Europene privind respectarea intimității cetățenilor.

Italia este beneficiara acestei amenzi de un milion de euro, deoarece autoritățile considerat că automobilele Street View care au filmat în 2010 pe drumurile din țară nu sunt suficient de bine diferențiate, scrie stiriprotv.ro.

Google a mai fost amendată după ce s-a constatat că mașinile Street View adunau date și interceptau comunicații personale de pe rețelele wireless nerestricționate ale locuitorilor.

La stabilirea cuantumului amenzii, autoritățile italiene au declarat că au luat în considerare veniturile consolidate de peste 50 miliarde de dolari ale companiei. 

Google a adoptat prompt măsurile solicitate, inclusiv marcarea în mod clar a mașinilor folosite pentru a colecta imagini, scrie Reuters.

Compania a mai fost amendată în Spania, Franța și Germania în legătură cu nereguli privind mașinile Street View.

Uniunea Europeana propune reforme menite să consolideze prerogativele autorităților naționale pentru a putea impune amenzi de până la 100 milioane euro, sau chiar 5% din cifra anuală de vânzări la nivel global, împotriva unor companii de mărimea Google în cazul încălcării drepturilor legate de viața privată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel