Google, dat în judecată de o companie franceză care cere 295 milioane de euro daune

google
google

Google a fost dată în judecată , de către o companie locală din Franţa, care îi cere daune de 295 milioane de euro, pentru că ar bloca concurenţa să obţină venituri din publicitate online şi ar da prioritate site-urilor proprii în rezultatele serviciilor de căutare, transmite Bloomberg.

Autor: Roberta Cautiş

Compania 1PlusV, publisher web cu sediul în Paris, cere în reclamaţia făcută la tribunalul comercial din capitala franceză şi un ordin prin care Google să fie obligată să publice timp de trei luni, pe site-ul său din Franţa, detalii legate de "comportamentul anticoncurenţial", potrivit Mediafax.

"Google a aplicat timp de patru ani un număr de practici anticoncurenţiale şi un comportament lipsit de etică, astfel încât 1PlusV să nu aibă capacitatea să îşi desfăşoare afacerile şi să atragă publicitate. Aceste practici includ sufocarea companiilor concurente din sectorul tehnologic", se arată într-un comunicat al 1PlusV.

Compania franceză a făcut, anul trecut şi în februarie, două plângeri similare la autorităţile de reglementare din Uniunea Europeană, în care a susţinut că Google discriminează aşa-numitele site-uri de căutare pe verticală, precum 1PlusV.

Alte companii, între care şi Microsoft, s-au alăturat 1PlusV, solicitând evaluarea practicilor Google.

"Tocmai am primit reclamaţia şi nu putem încă să o comentăm", a declarat Al Verney, purtător de cuvânt al Google din Bruxelles.

Autorităţile antitrust din Uniunea Europeană şi Statele Unite investighează Google pentru a vedea dacă discriminează alte companii în rezultatele serviciilor de căutare şi împiedică alte site-uri să atragă publicitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel