Google Earth Engine, sursă de date pentru cercetători în scopul salvării planetei

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Google Earth Engine a devenit o veritabilă sursă de date pentru cercetători din întreaga lume.

Google Earth Engine a creat o mulțime de imagini satelitare open-source și le-a mărit cu un software de analiză a datelor, care facilitează elaborarea propriilor hărți interactive pentru cercetători internaționali. Mai important, echipa de oameni de știință a Google își dorește să obțină seturi masive de date pentru a răspunde întrebărilor și cerințelor mai multor „clienți”, care include grupuri de conservare, administrații, susținători comunitari și cercetători.⁣

Informații de mare acuratețe de pe toată planeta

Cele 20.000 de fișiere de tip imagine adăugate în colecția Earth Engine în fiecare zi sunt mai mult decât fotografii statice. De exemplu, sateliții colectează informații detaliate despre compoziția solului la mai mult de 30 de centimetri sub pământ și cantitatea de vapori de apă care se ridică din terenurile agricole.

De asemenea, angajații îi ajută pe clienți să își aleagă informații relevante și să le transmită în teren. În același timp, prin radio, nomazii din Senegal învață unde să găsească apă pentru vacile lor; punctele roz strălucitoare de pe hărțile interactive informează indigenii peruani despre locațiile afectate de activitățile de exploatare forestieră, iar un site web partajat vizează cele mai favorabile locuri din Los Angeles pentru plantarea copacilor, scrie Bloomberg.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Bloomberg Businessweek (@businessweek)

Alphabet, compania mamă care deține conglomeratul Google, valorează DOUĂ TRILIOANE de dolari

Alphabet Inc., companie mamă a Google, a atins luni valoarea de piață de 2 trilioane de dolari pentru prima dată, alimentată de o revenire a cheltuielilor destinate reclamelor digitale și de creșterea afacerii sale în cloud, relatează Business Week. 

Acțiunile sale de clasă A au câștigat cu până la 1,2%, atingând un maxim istoric înainte de a se reduce avansul, pentru ca la final să se închidă cu 0,1% și chiar sub marcaj. Alphabet este cel mai performer în acest an, clasându-se printre cele mai mari cinci acțiuni din tehnologie din SUA după vânzări, cu un avans de 70% alimentat în mare parte de creșterea afacerii de publicitate a Google.

Acțiunile au adus câștiguri însemnate

Câștigul din prețul acțiunilor plasează compania într-un club exclusivist alături de Apple Inc. și Microsoft Corp., acesta din urmă a atins, de asemenea, pragul de 2 trilioane de dolari în acest an. Părinte Google a atins o valoare de 1 trilion de dolari pentru prima dată în ianuarie 2020.

„Este doar un număr, dar cred că demonstrează că acestea sunt companii de top”, a spus Kim Forrest, fondator și director de investiții la Bokeh Capital Partners, într-un interviu. „Este într-adevăr atât de simplu, piața le răsplătește creșterea și perspectivele de creștere, cu evaluări mari”, a mai spus Forrest (citește continuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel