Google Earth: Vezi ce apare lângă epicentrul cutremurelor din Galaţi

Cutremurele din Galați nu au încă o explicație științifică. Monitorizată non-stop, situația de la Izvoarele are un caracter unic în lume,  secretarul de stat Tudor Prisecaru precizând că în zona afectată se instalează noi echipamente de monitorizare. Ciudat este și faptul că pe Google Earth au apărut nişte cercuri concentrice care sunt cel puţin dubioase.

Tudor Prisecaru, secretar de stat pentru Cercetare în Ministerul Educaţiei, s-a întâlnit, marţi, la Galaţi, cu prefectul judeţului, Emanoil Bocăneanu, şi cu şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, el plecând apoi în satul Izvoarele, pentru verificarea instalaţiilor de monitorizare a seismelor produse în zonă.

 Prisecaru a spus că, în cursul acestei zile, în zona Izvoarele vor mai fi instalate alte două echipamente de monitorizare.

"Ieri (luni - n.r.) am avut o întâlnire cu toţi specialiştii de la Institutul pentru Fizica Pământului. Au prezentat nişte date preliminare şi am considerat toţi că este necesară continuarea monitorizării. Astăzi se instalează echipamente suplimentare de monitorizare. Eu mă aflu aici pentru a verifica zonele în care au fost montate aparatele şi dacă ele au fost amplasate în zonele în care am stabilit, pentru că săptămâna aceasta vom avea probabil o altă întâlnire la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi să putem eventual să analizăm datele suplimentare şi poate se va putea trage o concluzie, nu ştim încă", a declarat secretarul de stat Tudor Prisecaru.

Ce este şi mai ieşit din comun este faptul că atunci când cauţi pe Google Earth, cu datele - latitudine 45,57, longitudine 27,91, Izvoarele, Galaţi, pe ecran - pe lângă locul căutat, mai apar şi nişte cercuri concentrice care sunt cel puţin dubioase.

Tudor Prisecaru a mai spus că a fost eliminată complet varianta potrivit căreia seismele repetate ar fi provocate de exploatările petroliere din acea zonă, subliniind că fenomenele au caracter unic în lume şi că s-au stabilit contacte cu specialişti din străinătate.

 "Din câte am înţeles de la colegii mei de la toate instituţiile, ceea ce s-a întâmplat aici are un caracter unic. Există contacte cu specialişti din Brazilia, unde s-a mai întâmplat ceva similar, dar nu întru totul la fel, dar şi cu specialişti din alte ţări", a mai spus Prisecaru.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel