Google Maps vrea să implementeze funcția multi-vehicul. Cu ce i-ar ajuta pe șoferi

foto: Freepik
foto: Freepik

Recent, s-au descoperit indicii despre o funcție multi-vehicul care urmează să fie adăugată în aplicație

Google Maps, una dintre cele mai populare aplicații de navigare din lume, a avut 60 de milioane de utilizatori activi în India în 2023, potrivit Miriam Daniel, Vicepreședinte și Șef al Google Maps. Platforma de hărți online este cunoscută pentru faptul că adaugă frecvent funcții noi și îmbunătățiri, oferind indicații pas cu pas pentru cei care călătoresc singuri sau au nevoie de asistență în trafic. Cu toate acestea, un brevet recent depus sugerează că Google plănuiește să extindă aceste funcționalități pentru grupuri, prin introducerea unei funcții multi-vehicul.

Brevetul, depus de Google la Biroul de Brevete și Mărci al SUA și descoperit de utilizatorul @xleaks7 pe X, dezvăluie planurile companiei de a permite utilizatorilor din locații diferite să navigheze către o destinație comună într-un interval de timp specific. Această nouă funcție ar facilita coordonarea și sincronizarea călătoriilor în grupuri, îmbunătățind experiența utilizatorilor Google Maps.

Funcție ideală pentru grupuri mari de călători

Brevetul intitulat „Furnizarea instrucțiunilor de navigare către un dispozitiv în raport cu alt dispozitiv” dezvăluie intenția Google de a lansa o funcție multi-vehicul pentru Google Maps, care ar organiza călătoriile mai multor utilizatori ce se deplasează către o destinație comună din puncte de plecare diferite, scrie Gadgets 360.

Funcția ar avea acces la calendarele și mesajele utilizatorilor pentru a identifica intențiile de călătorie. Dacă sunt detectați mai mulți utilizatori cu destinații similare, serviciul le va trimite invitații pentru a se alătura navigării multi-vehicul și le va oferi direcții sincronizate către aceeași destinație.

Utilizatorii ar putea, de asemenea, să facă cereri explicite pentru navigarea multi-vehicul atunci când organizează călătorii. Serviciul ar indica pe hartă locațiile tuturor utilizatorilor, rutele comune, locurile unde se pot aștepta reciproc și ar sugera ajustări de viteză. De asemenea, ar transmite date despre condițiile de trafic și drum către toate vehiculele, pe baza primului vehicul din grup.

Funcția ar putea trimite notificări dacă un vehicul din grup face un ocol și ar sugera opriri pe drum pentru a permite celorlalți să recupereze. De asemenea, se prevede că funcția va funcționa atât cu smartphone-uri utilizate individual, cât și cu dispozitive conectate la sistemul de infotainment al vehiculului prin USB sau Bluetooth.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel