Google omagiază debutul probelor de sărituri în apă la JO 2012

google-sarituri-apa
google-sarituri-apa

Google omagiază debutul probelor de sărituri în apă la Jocurile Olimpice de la Londra. În onoarea uneia dintre cele mai vechi categorii de sporturi de la Jocurile Olimpice moderne, Google și-a schimbat logoul și duminică.

Pentru a celebra startul probelor de sărituri în apă, introdusă ca probă de concurs chiar de la a treia ediţie, în 1904, motorul de căutare american prezintă duminică pe pagina de start o sportivă care se pregătește să sară în apă, într-un bazin pe fundul căruia apare scris numele Google.

În ultima zi a acestei săptămâni probă de sărituri în apă debutează cu proba de sincron feminin, platforma de 3 metri, care se desfășoară la Aquatics Centre, de la ora 17.00.

Un număr de 136 de sportivi vor concura la cele opt probe de sărituri în apă, pe întreg parcursul Jocurilor Olimpice 2012 de la Londra. Cele opt probe de sărituri în apă în cadrul cărora sportivii se vor întrece sunt: 3 metri trambulină, 3 metri trambulină sincron, 10 metri platformă, 10 metri platformă sincron, la secţiunile masculin şi feminin.

În cea de-a treia zi de concurs de la Olimpiada de la Londra, la proba de sărituri în apă, în finală vor participa concurenții a opt echipe:

Italia - Tania Cagnotto / Francesca Dallape

Australia - Sharleen Stratton / Anabelle Smith

China - Zi He / Minxia Wu

Marea Britanie - Alicia Blagg / Rebecca Gallantree

SUA - Kelci Bryant / Abigail Johnston

Canada - Jennifer Abel / Emilie Heymans

Malaesia - Jun Hoong Cheong / Pandelela Rinong Pamg

Ucraina - Olena Fedorova / Anna Pysmenska

Conform organizatorilor, acoperișul Centrului Acvatic unde se desfășoară competiția, construit sub forma unui val, ar putea crea neplăceri vizuale unora dintre spectatori, deși ei pot urmări probele pe un ecran uriaș. Pentru a evita criticile ulterioare, spectatorilor care ar putea fi defavorizați de acest aspect le-au fost trimise e-mail-uri pentrua li se explica situația. ”Dacă însă nu sunt mulţumiţi, noi le vom rambursa banii”, se arată în comunicatul LOCOG. Preţurile pentru un bilet la probele de sărituri în apă variază între 30 şi 50 de lire sterline

Centrul Acvatic, unde vor avea loc probele de de nataţie, înot sincron, sărituri şi pentatlon modern, își datorează originalitatea arhitectei irakiano-britanice, Zaha Hadid. Având un acoperiș în formă de val, lung de 160 de metri,  Aquatics Centre,  cu o capacitate de 17.500 de locuri, a costat 269 de milioane de lire sterline (324 milioane de euro), construcția sa durând trei ani. După JO  2012, Centrul Acvatic va fi pus la dispoziţia colectivităţilor locale, cluburilor, şcolilor de cartier şi înotătorilor de performanţă iar capacitatea sa va fi redusă la 2.500 de spectatori

Pe 29 iulie, Centrul acvatic găzduieşte finala Trambulină 3 metri sincron – feminin.

Sâmbătă, Google a promovat una din probe - tirul cu arcul -, prima în cadrul căreia a fost înregistrat un nou record mondial la JO 2012.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel