Gorghiu: Curtea de Apel din Bari a suspendat predarea lui Ionel Arsene pe motive medicale

Foto Inquam Photo, Octav Ganea
Foto Inquam Photo, Octav Ganea

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a transmis că din cauza unor motive medicale, Curtea de Apel din Bari a hotărât să suspende predarea condamnatului fugar Ionel Arsene. 

Ionel Arsene a fost acuzat de trafic de influență în două proceduri distincte legate de două fapte comise în 2013 și 2015. El ceruse mită de peste 3 milioane de lei de la un om de afaceri. În 10 martie, Curtea de Apel Brașov l-a condamnat pe Ionel Arsene la 5 ani de închisoare pentru trafic de influenta în primul caz și la alți 5 ani în al doilea, toate combinate, apoi, într-o pedeapsă definitivă de 6 ani si 8 luni de închisoare. În urma condamnării, a fost emis un mandat european de arestare pentru bărbatul de 51 de ani, precum și confiscarea sumelor de 80 de mii de euro și 150 de mii de lei.

Arsene se află în prezent în Italia, unde locuiește de peste cinci ani, împreună cu soția și fiul său, și așteaptă executarea sentinței definitive a Curții de Apel din Bari (Italia).

„Curtea de Apel din Bari a suspendat pentru moment predarea condamnatului fugar Ionel Arsene pe motive medicale.

Experții numiți de instanță vor face expertiza solicitată de avocați (să se constate că are probleme psihice), pentru a vedea dacă se confirmă situația sa medicală. Statul român a așteptat mult timp pentru hotărârea definitivă de predare. Ea este doar suspendată până se obțin rezultatele expertizei și sperăm să efectuăm predarea la final. Sistemul penitenciar din Romania are unde să trateze deținuții, sunt spitale-penitenciar pentru toate tipurile de afecțiune.

Această întâmplare mă face să fiu și mai determinată în eforturile pe care Ministerul Justiției, împreună cu alte autorități, le va face pentru a întoarce în țară orice fugar, indiferent de numele lui, indiferent în ce țară se află.", a scris Alina Gorghiu pe pagina de Facebook. 

Precizăm faptul că CEDO nu s-a pronunțat până în prezent cu privire la acest caz, doar Curtea de Apel Bari a suspendat predarea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel