Peste 90 de unităţi de învăţământ din judeţ îşi desfăşoară actul educaţional având grup sanitar exterior, fără apă curentă şi fără reţea de canalizare sau fosă septică, a declarat joi, în şedinţa Colegiului Prefectural, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Violeta Mogoş.
Potrivit acesteia, alte 56 de unităţi de învăţământ au grupurile sanitare exterioare, dar cu apă curentă şi reţea de canalizare, iar alte 18 nu beneficiază de apă potabilă, neavând nici posibilitate de racordare.
"La nivelul judeţului Gorj există un total de 495 de unităţi de învăţământ, 488 fiind autorizate sanitar. Din total, 114 sunt în mediul urban, 113 fiind autorizate, iar 381 în mediul rural, 375 funcţionând cu autorizare. Avem 257 de grădiniţe, 253 sunt autorizate, iar cele 4 neautorizate sunt în mediul rural. În ceea ce priveşte situaţia şcolilor generale, la nivel judeţean avem 205 unităţi, 33 în mediul urban şi 172 în cel rural, 202 sunt autorizate. Precizez că toate liceele din judeţ, 33 la număr, au autorizaţie sanitară de funcţionare", a precizat Violeta Mogoş.
Ea a adăugat că, înainte de deschiderea anului şcolar, echipe mixte formate din reprezentanţi ai DSP, CJ, DSVSA, ISJ şi ISU au verificat stadiul de pregătire a unităţilor de învăţământ din judeţ.
Totodată, directorul executiv al DSP Gorj a mai afirmat că, pe parcursul anului şcolar, unităţile de învăţământ vor fi monitorizate atât de către medicii şi asistenţii medicali din cabinetele medicale şcolare, cât şi de inspectorii sanitari din cadrul instituţiei, aceştia fiind pregătiţi pentru luarea măsurilor necesare atunci când situaţia o va impune.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News