Gospodinele cu experiență ung pantofii cu ulei. Trucul te va scuti de o problemă enervantă

Gospodinele cu experiență ung pantofii cu ulei. Trucul te va scuti de o problemă enervantă. Sursa - pixabay.com
Gospodinele cu experiență ung pantofii cu ulei. Trucul te va scuti de o problemă enervantă. Sursa - pixabay.com

Uleiul obișnuit, combinat cu ceara de albine, ne protejează pantofii de o problemă enervantă cu care ne confruntăm toamna.

Vorbim despre umezeală. În zilele ploioase de toamnă uităm să contemplăm culorile frumoase ale frunzelor. Suntem atenți pe unde mergem, ca să călcăm din neatenție în bălțile cu apă rece.

Chiar și cele mai atente persoane își udă picioarele în zilele cu ploi abundente. Pentru a nu fi nevoiți să uscăm mai târziu încălțămintea, cel mai bine este să prevenim un astfel de dezastru.

Pentru a evita să ne udăm pantofii, putem apela la câteva metode simple. Una dintre aceste metode implică utilizarea uleiului, care trebuie combinat cu ceară de albine. Trebuie să topim ceara de albine și să adăugăm uleiul vegetal. Amestecul trebuie să fie omogen.

Redă robinetului strălucirea de odinioară. Trucul pe care îl știu doar instalatorii

Lăsăm amestecul să se răcească puțin, apoi putem șterge pantofii. Soluția ajută să ne protejăm încălțămintea de apă și ne va menține picioarele uscate.

Mai există o metodă pe care o putem folosi pentru a ne face pantofii impermeabili. Avem nevoie de vaselină și ulei de ricin. Cele două ingrediente trebuie amestecate bine. Apoi, cu această soluție putem unge încălțămintea.

Vezi si:

Folosește acest produs în locul detergenților obișnuiți și vei economisi un pumn de bani

În vremuri dificile din punct de vedere economic, economisirea devine un obiectiv esențial. 

La economisire ne gândim și atunci când vorbim despre curățenia casei. Mai ales că există alternative naturale și ieftine la toți detergenții de pe piață.

În multe cazuri, aceste alternative nu sunt doar economice și eficiente, dar sunt și mai puțin agresive cu mediul înconjurător și cu suprafețele curățate.

Cu sfaturile de mai jos veți evita să cheltuiți un pumn de bani pentru a cumpăra detergenți scumpi.

Ustensilele de lemn, recipiente pentru bacterii. Nu le mai curățați cu detergent

Când te gândești la detergenții pe care îi folosești acasă, realizezi că scoți mulți bani din buzunare.  Spre exemplu, bucătăria și baia sunt două medii, care au nevoie de o serie de detergenți de diverse tipuri. Te gândești la aragaz, la podea, la obiecte sanitare, chiuvetă și multe altele.

Toate acestea nu fac altceva decât să mărească cheltuielile care trebuie efectuate la sfârșitul lunii. Din acest motiv, gospodinele istețe au creat un detergent foarte util și delicat pentru mediul înconjurător și suprafețe.

Cum se face detergentul de casă

Pentru a face un detergent natural în casă, pune două linguri de săpun de Marsilia și un pahar de peroxid de hidrogen într-un lighean cu apă caldă. Dozele depind de cantitatea de detergent care se face.

Amestecă bine pentru a combina ingredientele. Detergentul e gata. Înmoaie o cârpă în acest lichid, stoarce-o bine și curăță toate suprafețele murdare: mobilier, podele și obiectele sanitare.

Rezultatul va fi cu adevărat excepțional! Suprafețele vor fi curate, luminoase, strălucitoare și  parfumate. Încearcă această alternativă la detergenții agresivi de pe piață și, cu siguranță, nu te veți mai putea descurca fără ea. 

Vezi și:

Scapă de mucegaiul din jurul ferestrelor cu mijloace ieftine și eficiente

Atunci când în casă este frig, iar afară umiditatea este ridicată, în jurul ferestrelor apare mucegai.

La primele urme de mucegai, trebuie luate măsuri Gospodinele cu experiență cunosc câteva mijloace, care te vor ajuta să scapi de mucegai cu un efort minim și folosind mijloace improvizate.

Cel mai adesea, mucegaiul negru apare în colțuri, în jurul garniturii geamului de termopan, pe elementele de fixare și pe balamale. Toate aceste zone trebuie prelucrate cu atenție.

Trusa de prim ajutor de pe pervaz: iată plantele pe care trebuie, neapărat, să le cultivi

Pentru a elimina mucegaiul negru de la ferestre, încearcă înălbitor. Înmoaie câteva bucăți de hârtie igienică în înălbitor și lipește-le pe zonele afectate de mucegai. Asigură-te că hârtia este lipită bine de zonele mucegăite. Lăsă hârtia lipită de zonele afectate de mucegai circa12 ore. După ce timpul a expirat, vei vedea că mucegaiul a dispărut complet.

În loc de hârtie igienică poți folosi cârpe de bumbac. Dacă dorești poți înlocui înălbitorul cu alte produse, destinate combaterii mucegaiului. Aceste produse pot fi achiziționate din majoritatea supermarketurilor. 

Adaugă acest ingredient în mașina de spălat și hainele vor avea un miros unic 

Și dacă ai mai multă încredere în metodele populare de a scăpa de mucegai, atunci poți face acasă următorul preparat. 

Se ia 100 grame de apă, 50 grame de oțet, 50 grame de  peroxid de hidrogen și 25 grame de acid boric. Amestecă bine toate ingredientele. Înainte de a le aplica pe zonele cu mucegai, încălzește  amestecul și acoperă zonele afectate de mucegai. Lăsă-l să acționeze câteva ore și apoi spălă zonele cu apă curată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel