Dacă îți place să faci curat, probabil ești unul dintre acei oameni care trece mereu o cârpă peste rafturi, ecranul televizorului, sub mobila sau electrocasnice, ca sa nu rămână nicio urmă de praf.
Praful este peste tot în casă: pe podea, pe gresie, parchet, iar instrumentul principal de curățare este o cârpă. Pentru a menține podeaua perfect curată, poți încerca un truc simplu și ieftin.
Un mop și o cârpă sunt aliații tăi de zi cu zi. Prin urmare, este important ca acestea să fie perfect curate, fără germeni și bacterii. Descoperă ingredientul cheie pentru dezinfecția și igienizarea acestora.
În loc să apelezi la produse de curățare convenționale pline de chimicale, există o serie de produse ecologice și economice cu proprietăți de degresare, care pot fi folosite pentru a curăța pardoselile în mod temeinic, eficient și rapid.
Udă plantele cu cea mai ieftină bere. Află cât de utilă este pentru culturile din grădină
Acestea sunt: oțetul alb, bicarbonatul de sodiu, săpunul de Marsilia și săpunul negru. De asemenea, cârpele din microfibră pot fi folosite pentru a îndepărta ușor petele persistente și reziduurile alimentare.
Dar știi că și sarea poate fi folosită în curățarea și îngrijirea casei? Pe lângă faptul că face mâncarea mai gustoasă, sarea, naturală și ieftină, disponibilă peste tot și în cantități mari, ar trebui să facă parte din trusa de curățare. Este un aliat în curățarea ecologică, fiind economică și prietenoasă cu mediul.
Gel de spălat hainele făcut în casă: costă un ban și este foarte eficient
Spălarea podelei cu sare are mai multe avantaje, precum îndepărtarea petelor și dezodorizarea mediului. Dacă ai copii sau animale de companie, sarea dezinfectează suprafețele și elimină mirosurile neplăcute. Mai mult, sarea ucide germenii și praful, creând o atmosferă sănătoasă în casa ta.
Când vine vorba despre curățarea casei, sarea este un aliat care nu poate fi trecut cu vederea. Ucide germenii și bacteriile și poate fi turnată într-o găleată cu apă sau direct pe o cârpă din microfibră sau un mop.
Ai văzut mucegai în sertarul mașinii de spălat? Un truc ingenios va rezolva problema în 5 minute
Pentru a face acest lucru, după ce speli mopul cu detergent de vase și îl clătești cu apă curată, scufundă-l într-o găleată cu un litru de apă fierbinte și adaugă 3 linguri de sare. Lasă aproximativ o oră. Sarea va îndepărta toate bacteriile și va lăsa mopul perfect curat. Clătește mopul și lasă-l să se usuce în aer liber.
Pe lângă curățarea și dezinfectarea mopurilor, sarea poate fi folosită pentru a dezinfecta toate suprafețele din casă, în special podelele. Cristalele ei pot fi folosite pentru a îndepărta petele și rugina, în special în combinație cu oțet, sau pentru a îndepărta petele de pe mobilă în combinație cu ulei de măsline.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu