ChatGPT este noua revoluție tehnologică. Fie că este vorba de a explica meme-uri sau de a obține performanțe remarcabile la niște subiecte de examen din diverse științe, GPT-4 a reușit deja să ne surprindă în scurt timp. Acum, dezvoltatorul Morten Just a folosit puterea AI pentru a crea o aplicație pentru iPhone și, în câteva minute, modelul a realizat una complet funcțională, exact așa cum i s-a comandat. Acesta a mai creat anterior o variantă a popularului Flappy Bird și o întreagă pagină web. Un alt utilizator a reușit să creeze un joc funcțional folosind GPT-4.
Morten Just a dezvăluit pe Twitter instrucțiunile pe care le-a dat lui GPT-4 pentru ca acesta să genereze aplicația, conform Necirg.
„Hei, GPT-4, fă-mi o aplicație pentru iPhone care recomandă 5 filme în fiecare zi + trailere + unde să vizionezi”, a cerut dezvoltatorul. De asemenea, el a cerut GPT-4 să scrie codul în SwiftUI, limbaj Apple.
În scurt timp, GPT-4 a început deja să scrie linii de cod care, odată asamblate, dezvăluiau o aplicație complet funcțională. Cel mai surprinzător lucru este că de fapt a făcut exact ceea ce și-a dorit dezvoltatorul. Morten a încrăcat pe Twitter videoclipul care arată aplicația pentru iPhone în funcțiune.
hey gpt4, make me an iPhone app that recommends 5 new movies every day + trailers + where to watch.
— Morten Just (@mortenjust) March 15, 2023
My ambitions grew as we went along ???? pic.twitter.com/oPUzT5Bjzi
With all that new space in the sheet, I asked it to add movie trailers, thinking "yeah, right" pic.twitter.com/b1iiVfLr9l
— Morten Just (@mortenjust) March 15, 2023
În timp ce prima versiune a acestei aplicații a avut unele probleme, dezvoltatorul a cerut GPT-4 să le rezolve. Modelul AI nu numai că a identificat și a remediat aceste erori cu succes, dar și-a cerut scuze după terminarea procesului.
GPT-4 l-a surprins foarte mult pe Morten datorită diligenței și ordinii sale. În loc să ofere același cod din nou și din nou la fiecare modificare solicitată, ChatGPT s-a actualizat în secțiuni. Astfel, dezvoltatorul a trebuit doar să copieze și să lipească acel cod scris de inteligența artificială.
Dacă doriți să aruncați o privire la aplicație, numele ei este MovieToday. Desigur, încă nu se află în App Store, dar codul poate fi găsit pe GitHub.
Morten nu este primul dezvoltator care a folosit puterea ChatGPT pentru a genera cod. În urmă cu câteva luni, un raport susținea că lucrătorii Amazon foloseau deja acest AI ca asistent de cod. Din păcate, compania a solicitat programatorilor angajați să oprească această practică, deoarece scurgeau din neatenție informații confidențiale ale companiei, care ulterior vor fi folosite de OpenAI pentru a instrui chatbot-ul.
Un alt utilizator susține că modelul a creat o versiune complet redabilă de Pong (un joc pe telefon) în mai puțin de un minut, conform nordic.ign.
Pietro Schirano a spus pe Twitter că GPT-4 a creat jocul în mai puțin de un minut. Acesta a făcut și o captură de ecran a conversației cu GPT-4. Schirano a ntrebat inteligența artificială cum ar putea crea „un joc asemănător pong-ului”.
I don’t care that it’s not AGI, GPT-4 is an incredible and transformative technology.
— Pietro Schirano (@skirano) March 14, 2023
I recreated the game of Pong in under 60 seconds.
It was my first try.
Things will never be the same. #gpt4 pic.twitter.com/8YMUK0UQmd
Modelul a sugerat cum ar trebui să o facă înainte de a oferi un exemplu de bază folosind JavaScript cu un API HTML5 Canvas.
În plus, Schirano a reușit să obțină GPT-4 pentru a recrea versiuni jucabile de Asteroids și Breakout. Schirano notează, de asemenea, că a încercat să utilizeze și GPT 3.5 pentru a construi Pong, dar a întâmpinat probleme. În schimb, GPT 4 a reușit să creeze o versiune funcțională a jocului Pong din prima.
OpenAI a lansat GPT-4 la începutul acestei săptămâni. Compania susține că cel mai recent model de limbaj AI este „mai creativ și mai colaborativ decât oricând” și poate accepta text sau imagini de la un utilizator.
CITEȘTE ȘI - 10 modalități de a câștiga bani cu ajutorul ChatGPT
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News