Consiliul Europei, care este de fapt guvernul continentului, studiaza, in acest moment, noul Cod al Muncii. Cel asumat de Guvern. Si soldat cu cea de-a opta motiune de cenzura. Care tocmai a cazut. De ce este studiat Codul Muncii? Pentru ca exista pericolul ca el sa nu fie conform cu normele UE. Si atunci avem o problema. O problema mare de tot.
Parlamentarii europeni au semnalat ca exista riscul declansarii, impotriva Romaniei, a procedurii de infringement. Ce inseamna aceasta procedura? Inseamna ca Romania poate fi sanctionata pentru ca a incalcat un act normativ edictat de Parlamentul European. Cu ce ocazie? Cu ocazia recentei asumari de raspundere pentru Codul Muncii. Este o regula la nivelul UE ca legile promovate intr-un stat membru sa fie luate la puricat? Raspunsul este nu. Asta se intampla doar atunci cand exista serioase suspiciuni.
In principiu, o suspiciune legata de un act normativ ca articole din el contravin normelor Uniunii Europene apare atunci cand o lege este facuta pe picior. In mare graba. Si cand nu este supusa, in mod serios, dezbaterii publice. Si care, prin procedura, in cazul nostru prin asumarea raspunderii, se sustrage dezbaterii parlamentare.
Citeşe mai departe pe Corect News
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu