Grădinarul-şef al Reginei Elisabeta a II-a, în vizită la Castelul Săvârşin

Grădinarul-şef al Reginei Elisabeta a II-a, în vizită la Castelul Săvârşin / Foto: Facebook Familia Regală a României
Grădinarul-şef al Reginei Elisabeta a II-a, în vizită la Castelul Săvârşin / Foto: Facebook Familia Regală a României

Grădinarul-şef al Reginei Elisabeta a II-a a fost în vizită la Castelul Săvârşin.

Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, l-a primit la Castelul Săvârşin pe Martin Woods. Acesta a fost timp de 25 de ani grădinarul-şef al Reginei Elisabeta a II-a pe Domeniul Regal Sandringham, având 40 de ani de experienţă în consultanţă şi educaţie în horticultură.

"Custodele Coroanei şi Principele Radu l-au avut ca oaspete pe domnul Martin Woods la ceai. Acesta a vizitat atât patrimoniul natural, cât şi patrimoniul construit de pe Domeniul Regal Săvârşin, aflându-se în vizită la iniţiativa Fundaţiei Colecţia Regală. Au luat parte la vizită Radu Ghină, directorul Fundaţiei Colecţia Regală, Iuliana Petrescu, Adrian Neamţ şi Valentin Suciu", precizează Familia Regală a României, într-o postare pe Facebook, transmite Agerpres.

Detalii despre Martin Woods

 

Martin Woods a trăit și a lucrat pe Sandringham Estate mai bine de 40 de ani. Mai întâi ca și grădinar, apoi Gardens Foreman, înainte de a fi promovat cu mândrie în funcția de grădinar șef pe The Royal Estate în 1997.

Martin a avut un interes aparte pentru peisaje, grădini, plante și copaci încă din copilărie, ceea ce l-a condus inevitabil către o carieră în horticultură. Urmându-și motto-ul școlii Aim High, a aplicat pentru o poziție în Grădinile Regale din Sandringham, unde a fost ucenic timp de trei ani, lucrând în complexul extins de sere, asistând la propagarea și cultivarea plantelor și florilor pentru Casa Sandringham și la vânzarea de la centrul de vizitatori. Ca parte a pregătirii sale, s-a alăturat echipei de doisprezece grădinari care întrețin și dezvoltă prestigioasele grădini Edwardian Pleasure, de 60 de acri, proprietatea privată a regretatei Regine Elisabeta, scrie martindwoods.co.uk.

Ulterior, în urma unui stagiu, el a obținut Certificatul Avansat în Horticultură al Societății Regale de Horticultura.

În 1997, Martin i s-a oferit și a acceptat cu mândrie funcția de grădinar șef la Sandringham, funcție pe care a deținut-o până în aprilie 2022. În perioada în care a fost grădinar șef, Martin a fost responsabil pentru întreținerea și dezvoltarea a aproape o sută de acri de grădină și parc, inclusiv o grădină cu ziduri de șaptesprezece acri, un complex mare de sere și trei reședințe regale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel