Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a declarat, luni, că este imposibil să se vorbească de performanţă atât timp cât clădirile în care se desfăşoară procesul de învăţământ nu sunt aduse la 'standarde corespunzătoare'.
El a participat la inaugurarea Grădiniţei nr. 193 'Dumbrava Minunată', după finalizarea lucrărilor din cadrul campaniei de punere în siguranţă a unităţilor de învăţământ preşcolar. 'Am ales în această perioadă specială a anului, perioada Crăciunului, să facem comunităţii încă un dar de care avem nu nevoie, ci extrem de multă nevoie. (...) Această lucrare nu face altceva decât să pună în evidenţă nişte probleme majore pe care sistemul educaţional din România le are. Este imposibil să vorbim despre performanţă atât timp cât clădirile în care se desfăşoară procesul de învăţământ nu sunt aduse la standardele corespunzătoare vremurilor în care trăim', a afirmat primarul.
El a susţinut că pentru consolidarea acestor clădiri ar fi nevoie de un program guvernamental. 'Nu putem să vorbim despre performanţă atât timp cât nu conştientizăm cu toţii necesitatea unui program guvernamental, care nu are legătură absolut deloc cu politica, are legătură cu nevoia pe care societatea românească o are de a-şi pune în siguranţă, în primul rând, aceste clădiri în care învaţă copiii şi, nu în ultimul rând, restul clădirilor publice.'
'Pentru asta avem nevoie de un program guvernamental similar cu Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi vreau să vă spun că o parte importantă din banii necesari acestei investiţii, care se cifrează undeva la şapte milioane de lei, au fost obţinuţi în urma unui program naţional deosebit - Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Faptul că atât Guvernul PSD, cât şi Guvernul PNL au decis să menţină acest program nu face decât să ne bucure pe toţi şi această finalitate a acestui program nu face altceva decât să vorbească despre necesitatea extinderii lui şi, mai mult decât atât, cred că avem nevoie de un program naţional exclusiv pentru şcoli, licee şi grădiniţe, pentru că situaţia nu are cum să evolueze atât timp cât nu întreprindem măsuri concrete', a afirmat Băluţă.
Potrivit primarului, imobilul în care funcţionează Grădiniţa 'Dumbrava Minunată' a fost consolidat şi dotat corespunzător. 'Am intervenit la partea de structură, clădirea aflându-se în risc seismic II în momentul în care am început reabilitarea acesteia, am realizat consolidările, am realizat dotarea cu toată aparatura necesară securităţii la incendiu (...), avem staţii de pompare, cam tot ce ne-au solicitat cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, şi, nu în ultimul rând, am reuşit să şi modernizăm această grădiniţă aducând finisajele, decorurile la nivelul nevoilor pe care copiii de astăzi şi familiile de astăzi le au. Consider că este un loc extrem de frumos, un loc extrem de primitor, un loc extrem de cald, în care începând cu luna ianuarie copiii vor veni', a completat Daniel Băluţă. Grădiniţa 'Dumbrava Minunată', cu sediul în Aleea Terasei nr. 8, este cea mai mare unitate de învăţământ preşcolar din Sectorul 4 modernizată până în prezent.
Valoarea totală a investiţiei a fost de 7.077.584 lei, iar valoarea dotărilor cu mobilier de 244.495 lei. Unitatea de învăţământ a beneficiat de lucrări de reabilitare termică, de schimbare totală a tâmplăriei, de reparare şi vopsire decorativă. S-a mai reparat terasa şi s-au montat balustrade de siguranţă. De asemenea, au fost schimbate în totalitate instalaţiile electrice, sanitare şi termice, sălile de clasă au fost modernizate şi dotate cu mobilier nou. Cu o suprafaţă de 2.323 de metri pătraţi (parter şi etaj), grădiniţa are 11 săli de clasă, o sală de festivităţi, două cabinete medicale şi un cabinet metodic. La Grădiniţa 'Dumbrava Minunată' sunt înscrişi 300 de copii: 10 grupe cu program prelungit - 283 de copii şi o grupă cu program normal - 17 copii. Pe perioada lucrărilor copiii au urmat cursurile în grădiniţa din Complexul Comercial Grand Arena, potrivit Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News