Grădinițe fără toaletă înaintea debutului anului școlar. Oamenii se mobilizează pe Facebook pentru donații; ce a făcut un primar din Buzău

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Părinții se mobilizează pe rețelele de socializare pentru a strânge donații în vederea construirii de toalete în instituțiile de învățământ. Într-o localitate din Buzău, apelul a fost realizat chiar de primar.

Toaleta unei grădiniţe din comuna Lopătari va fi amenajată cu ajutorul unor materiale de construcţie donate ca urmare a unui apel pe care primarul comunei, Claudiu Constantin, l-a făcut în luna iulie pe Facebook, determinat de constrângerile financiare ale bugetului local.

Sub sloganul #noifacemotoaleta, primarul comunei Lopătari a demarat o campanie prin intermediul căreia a încercat să obţină sprijin pentru amenajarea unor toalete în interiorul a trei unităţi de învăţământ.

Prioritară a fost grădiniţa pentru care edilul a solicitat materiale de construcţie şi pe care le-a primit recent de la Asociaţia Bookland.

'Am strâns în jur de 1.000 de euro. Cu suma aceasta putem face nişte îmbunătăţiri la cele două toalete din trei care necesită construcţie separată. Între timp, Asociaţia Bookland mi-a oferit cu titlu de sponsorizare materialele necesare pentru toaleta grădiniţei din Lopătari pe care vrem să o facem, pentru că ne permitem acum din banii pe care i-am alocat noi să angajăm o firmă care să ne facă lucrările.

O să ne suprapunem puţin cu anul şcolar. Noi avem trei şcoli cu toaletele în exterior. La două avem nevoie de extindere de clădire, la cea de-a treia, grădiniţa avem un spaţiu şi putem să îl refacem pe acela. Am solicitat aviz de la Direcţia de Sănătate Publică şi într-o lună sper să fie gata. La celelalte două este mai complicat, dar îmbunătăţim situaţia cum putem. În urma apelului am reuşit să facem rost de materiale pentru grădiniţă şi banii din sponsorizări îi vom aloca pentru celelalte două instituţii de învăţământ', a declarat, pentru Agerpres, Claudiu Constantin.

Datoriile pe care administraţia le are în contul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale şi bugetul redus pe care se sprijină localitatea situată în zona de munte a judeţului Buzău l-au determinat pe primar să solicite sprijin pe reţelele de socializare.

'Mi-am asumat această iniţiativă, pe alocuri discutată în anumite părţi, dar a dat rezultate. Din punctul meu de vedere a fost un apel de succes, au apărut nişte oameni de bine care au hotărât să se implice, a apărut o asociaţie care a întins o mână de ajutor', a mai precizat Claudiu Constantin.

În luna iulie, primarul comunei Lopătari solicita pe pagina sa de Facebook ajutor financiar şi materiale de construcţii pentru amenajarea unor toalete în interiorul instituţiilor de învăţământ.

'Anul acesta ne-am propus să rezolvăm problema la grădiniţa din satul Lopătari până la începutul anului şcolar. Şcoala a găsit o soluţie să elibereze camera arhivei ca să avem spaţiul pentru a amenaja o toaletă, iar noi am alocat din bugetul local o sumă pentru materiale, însă, din păcate, nu ne permitem să aducem o firmă care să facă lucrările.

Ne-am propus să le facem cu băieţii de la primărie şi câţiva oameni de la 'ajutor social', însă este presiune constantă pe ei şi cu întreţinerea drumurilor comunale (nu avem deocamdată niciun metru de asfalt). Aşa că trec peste ruşine şi spun direct şi public: dacă vrea cineva să ne ajute cu orice - mână de lucru, plus de materiale mai de calitate, alte lucrări exterioare la grădiniţă - o comunitate întreagă vă va mulţumi şi poate în timp vom reuşi să ne păstrăm aici copiii şi familiile tinere', anunţa primarul comunei Lopătari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel